Diari Més

Assaig dels Xiquets de Cambrils en l'avantsala de la Festa Major

Preparen el 2d6, el 3d7, el 5d6 i el pilar de 5 per la diada del pròxim 2 de setembre

Els Xiquets de Cambrils en ple assaig del pilar, ahir al migdia, a la plaça de la Vila.

Assaig dels Xiquets de Cambrils en l'avantsala de la Festa MajorGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Hem arrossegat moltes camises i estem satisfets. Avui hem tingut molt bones sensacions». Són les paraules de Lluís Nolla, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, que aquest diumenge oferia un assaig especial obert a la plaça de la Vila que servia per a «lligar els castells que portarem a la diada de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, fins als dosos», segons les seves paraules.

Davant d’un nodrit públic que avui ha acudit a la plaça i alguns turistes, als quals l’assaig ha sorprès, els de la camisa bordeus han preparat els castells que exhibiran en la diada de Festa Major, quan compartiran plaça amb els Xiquets de Reus i Els Bous de la Bisbal del Penedès. Així, han treballat el 2d6, el 3d7, el 5d6 i el pilar de 5 a la plaça de la Vila i Lluís Nolla es mostrava satisfet dels resultats. Els Xiquets de Cambrils, que es va refundar ara fa cinc anys, ha aconseguit que, hi participin una seixantena de camises de forma habitual, «i durant les diades s’hi sumen entre 20 i 30 més».

El pregó de la Lloll Bertran

Els dies més forts de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí arrencaran el dia 31 d’agost amb el pregó a càrrec de l’actriu, cantant i show-woman Lloll Bertran. L’espectacle a la plaça de l’Ajuntament anirà precedit d’una cercavila amb la Farnaca, la Galera i els seus timbalers i finalitzarà amb la tronada i l’animació dels Timbalers Cop Cap. L’endemà, 1 de setembre, la 27a edició de la Nit del Foc omplirà del nucli antic de diables i pólvora. La festa començarà a les sis de la tarda amb el correfoc infantil. A continuació, després del correfoc infantil, una desena de colles de diables i bèsties de foc es concentraran a la plaça de la Vila, on a les 22.30 hores s’iniciarà el correfoc pels carrers del nucli antic fins a la plaça del Setge. La Nit del Foc continuarà amb l’encesa final i l’espectacle pirotècnic i acabarà amb el concert dels grups Tapeo Sound System i Albercocks al Parc del Pinaret.

La setmana finalitzarà amb la Diada Castellera de la Festa Major a la plaça de la Vila a càrrec dels Xiquets de Cambrils, els Xiquets de Reus i Els Bous de la Bisbal del Penedès. La setmana central de la Festa Major se celebrarà del 4 al 10 de setembre i estarà farcida d’activitats.

tracking