Diari Més

Salou tornarà a l'edat medieval durant la Festa del Rei Jaume I

Tindrà lloc del 30 d'agost al 2 de setembre

Imatge d'una edició anterior de la Festa del Rei Jaume I.

jaume I, salou, mercat medievalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou celebrarà del 30 d'agost al 2 de setembre durant la XXIII Festa del Rei Jaume I. Aquesta festa rememora la sortida des de Salou del monarca Jaume I cap a la conquesta de Mallorca ara fa ja 789 anys, centrada als carrers del nucli antic i que engloba tot tipus d’activitats.

En aquesta edició es tornarà a organitzar el mercat medieval que comptarà amb animació que recordaran els oficis antics. El mercat obrirà de10.30 hores fins a les 14 i de 17 a les 23 hores, excepte el diumenge que el mercat finalitzarà a les 22 hores. També hi haurà un racó infantil al jardí de la biblioteca pública on es faran diverses activitats per als més petits.

El dissabte 1 de setembre hi haurà la sortida del Rei Jaume I i el seu seguici (a les 19hores), des de la plaça del TAS fins a la Torre Vella i la tradicional sortida del Rei (a partir de les 20 hores) des de la Torre Vella. Més de 300 salouencs es vesteiran d’època recreant l'època medieval. Soldats, monjos, poble, nobles, cavallers, el rei Jaume I i la seva esposa Violant d’Hongria encapçalant la comitiva recorreran els carrers de Salou fins arribar a la platja de Llevant on tindrà lloc una actuació de tots els grups d’animació i un espectacle eqüestre a les 21 hores a la Platja de Llevant.

L'endemà, a partir de les 19 hores, es disputarà el II Torneig de Horseball Jaume I a la platja de Llevant, on dos equips de quatre jugadors a cavall per costat (més dos reserves de cada equip), han de recollir del sòl, sense desmuntar, una pilota embolicada en una armadura amb sis rosteixes de cuir i l’han d’introduir en unes canastres enlairades verticalment en els extrems del camp.

Sobre les 20.45 hores arribarà el seguici a la platja de Llevant on hi haurà les actuacions dels grups d’animació, un espectacle eqüestre i l’esperat parlament del Rei.

tracking