Diari Més

Maridatge de jazz, vi i reggae a Montblanc

La tercera edició del festival Essències oferirà un cap de setmana farcit de música i gastronomia

Andrea Motis és la cap de cartell de la nit del dissabte, dedicada al jazz.

Maridatge de jazz, vi i reggae a MontblancCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Maridar música i gastronomia en un entorn incomparable com és Montblanc. Amb aquesta idea, naixia fa tres anys el festival Essències. Aquest cap de setmana, la capital de la Conca de Barberà acollirà la tercera edició d’aquest festival, que oferirà concerts i tastos amb el patrimoni medieval montblanquí com a teló de fons.

Enguany, l’Essències proposa un maridatge diferent per a cada nit. Així doncs, el dissabte s’uniran el bo i millor del jazz made in Catalunya amb una mostra de vins de la DO Conca de Barberà. Diumenge serà una jornada moguda i reivindicativa, en la qual es combinarà el reggae, el mestissatge i l’ska amb una mostra de cervesa artesana, amb productors de la zona. A tot això, cal sumar-hi que hi haurà una concentració de foodtrucks, a la qual es podran degustar productes ecològics i de proximitat tant en elaboracions locals com internacionals. Arrossos, fish&chips, barbacoa, tacos, pizzes, gelats, sucs naturals són només algunes de propostes que duran a l’Essències les foodtrucks participants.

El jazz d’Andrea Motis

La jornada de dissabte estarà centrada al jazz i comptarà amb una de les veus més destacades de l’escena jazz catalana: Andrea Motis. Aquesta barcelonina de 22 anys és pura elegància en les seves interpretacions. Tot i la seva curta edat, compta amb sis àlbums d’estudi i una maduresa musical, que ha estat aclamada per crítica i públic. Cantant, trompetista i compositora, Motis arribarà a Montblanc per presentar el seu últim treball Emotional Dance.

El jazz continuarà amb les actuacions de La Vella Dixieland, que presentaran Clàssics 3, on ofereixen la seva visió personal de temes d’autors clàssics del jazz com Louis Armstrong o Duke Ellington. Yacine Belahcene i Ishmael Sustraivibez portaran una fusió de jazz i ritmes africans. A més, el Camp de Tarragona també hi serà representat amb l’Stromboli Jazz Band.

Dr. Calypso en fa 30

Diumenge serà una jornada marcada per la música reivindicativa i amb missatge. El cap de cartell de la jornada és Dr. Calypso, que després de 30 anys a sobre dels escenaris, han decidit acomiadar-se, i ho fan amb una gira que arribarà Montblanc de la mà del festival Essències. A Dr. Calypso se li sumarà en aquest darrer dia de festival el raper lleidatà Pablo Hasél, que arribarà amb les seves lletres contundents i sense pèls a la llengua, i a primera hora de la tarda Miguel Caamaño, locutor de Radio 3, que sota el nom de Don Cornelius oferirà una sessió carregada de ritmes jamaicans.

A més, l’última nit del festival també comptarà amb tres formacions que tenen com a denominador comú el dub: Adala&The Same Song Band, que mesclen ritmes reggae i dub amb uns missatges crítics i esperançadors alhora; Babel Soundsystem, un projecte que vol marcar la diferència gràcies a un so artesanal enfocat a l’escena clàssica del roots, dub i stepper; i per últim, Dubstral, una formació tarragonina que omple de bones vibracions gràcies a les sessions en vinil al més pur root rock reggae & dub.

tracking