Diari Més

Carreteres

Les bonificacions per a l'AP-7 podrien ser una realitat a principis d'octubre

El Consell de Ministres té previst aprovar aquesta mesura per reduir la sinistralitat

Els avantatges són pels trajectes entre Alcanar i Vilafranca Sud.

Les bonificacions per l'AP-7 podrien ser una realitat a principis d'octubreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les bonificacions per a l'Autopista AP-7 podrien ser una realitat a principis d'octubre. Segons ha pogut saber aquest mitjà, els beneficiaris (camioners i veïns) podrien gaudir de la gratuïtat en diverses zones de les autopistes AP-7 i de l'AP-2 en poc més d'un mes.

Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla, un dels municipis afectats pels problemes de congestió a les carreteres tarragonines, ha detallat que «pels transportistes es tracta d’una bonificació d’un 42%, mentre que pels veïns de la zona és del 100%. En aquest darrer cas, seran bonificats sempre que el trajecte d’anada i tornada es realitzi en 24 hores i que l’entrada i la sortida siguin els mateixos punts que l’entrada i la sortida en el camí de retorn. O sigui, que només servirà si algú, per exemple, agafa l’autopista a Vilafranca Sud i surt a Ulldecona i, abans de 24 hores, pren la mateixa via a Ulldecona i surt a Vilafranca Sud».

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, així ho ha explicat als alcaldes del Pacte de Berà, els quals porten mesos manifestant-se reclamant la gratuïtat dels peatges per disminuir la sinistralitat a la zona.

Alonso ha confirmat la trucada del ministre i s'ha felicitat perquè «portàvem molts anys lluitant com a alcaldes i alcaldesses perquè aquesta situació es produís. Malauradament, molta gent ha perdut la vida a les carreteres en els darrers anys i, després de moltes mobilitzacions i negociacions vam assolir un acord que passava que els camions tinguessin un pas obligatori per l’AP-7 per reduir la sinistralitat. A més, el col·lapse que es produeix durant els mesos d’estiu i els caps de setmana motivava uns col·lapses que creiem que són innecessaris i evitables».

«No tenia sentit que una autopista que ja s’ha pagat es convertís en una ratera tant pels camioners com per la resta de vehicles», ha apuntat, tot deixant clar que la decisió es podria haver pres abans: «Aquest acord ha trigat molt a arribar, però a partir del mes d’octubre ja podrem gaudir d’aquestes modificacions».

Demà divendres s'aprovarà la flexibilització del sostre de despesa i, aquesta circumstància, motivarà que el 31 d'agost es puguin aprovar les bonificacions per l'AP-7 i l'AP-2 amb l'esmentat objectiu de reduir els sinistres a tant a la Carretera N-340 com a la N-240.

En tractar-se d'un Reial Drecret-Llei, aquest ha de ser ratificat al Congrés dels Diputats en el termini d'un mes i s'ha de publicar tant al Boletín Oficial del Estado (BOE) i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) a principis d'octubre.

tracking