Diari Més

Seguretat

Cambrils col·locarà sis càmeres lectores de matrícules als accessos

El projecte ha sortit a licitació per 82.644 euros i les empreses tenen temps fins a principis de setembre per presentar ofertes

Mapa amb la ubicació de les sis càmeres, que estaran als accessos principals de Cambrils i tres d'elles s'instal·laran a Vilafortuny.

Cambrils, lectors, matrícules, accessosMaps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils comptarà, en pocs mesos, amb un sistema de sis càmeres lectores de matrícules que estaran instal·lades als accessos del municipi i que tindran com a objectiu millorar la seguretat i la gestió de la fluïdesa del trànsit. La mesura, anunciada fa anys, encara ara la recta final, després que ahir mateix sortís a licitació el projecte per col·locar aquest sistema de videovigilànica per un preu de 82.644,63 euros. El següent pas serà l’adjudicació del concurs públic a l’empresa guanyadora, que tenen temps per presentar les seves ofertes fins el 6 de setembre. Finalment, cap a finals d’any, es procediria a la darrera etapa del procés: la col·locació dels dispositius i la posada en marxa.

Segons es desprèn del projecte, en total s’instal·laran sis càmeres –tres de les quals a Vilafortuny– que controlaran els principals accessos a Cambrils. Una d’elles estarà ubicada al carrer Rosa dels Vents, just a l’entrada per la carretera N-340, i ubicada en un punt de sis metres d’alçada. La segona càmera estarà ubicada a la carretera de Montbrió (T-312), prop del carrer de Francesc Moragas i Barret, mentre que n’hi haurà una tercera a la rotonda de la carretera Misericòrdia de Reus, que uneix l’N-340 amb l’A-7. En aquest cas, el dispositiu s’instal·larà en un punt d’enllumenat públic. El quart sistema de videovigilància s’ubicarà a l’entrada de l’avinguda Vilafortuny, a l’alçada del camí del Mas d’en Bosch. A la mateixa urbanització, hi haurà una altra càmera a l’avinguda Castell de Vilafortuny, a la rotonda que enllaça amb el carrer del castell d’Almansa. El sisè dispositiu es col·locarà a l’avinguda Diputació, al límit amb Salou, a la zona de l’Hotel Cesar Augustus i en un punt d’enllumenat públic.

El sistema de control de tots aquests dispositius estarà ubicat a la Sala de Control de la Policia Local i estarà operatiu les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Alerta de vehicles sospitosos

Les càmeres tindran sistemes intel·ligents de lectura i reconeixement automàtic de matrícules. En aquest sentit, alertaran, de forma proactiva, de les deteccions de vehicles en possibles llistes, prèviament identificades pels cossos de seguretat. Així, el sistema disposarà d’una base de dades amb diferents llistes negres. Quan es detecti una matrícula identificada, s’alertarà de forma acústica i visual a la Sala de Control de la Policia Local de Cambrils. A més, es preveu que es puguin crear avisos via correu electrònic en temps real davant del pas d’una matrícula d’interès policial introduïda al sistema. Posteriorment, i si és necessari per alguna investigació, també es podran realitzar cerques sobre les matrícules registrades, ja sigui per franges horàries, càmeres, zones, número de matrícula o part d’ella.

La posada en marxa d’aquest sistema és una de les mesures més esperades per veïns de Vilafortuny, urbanització que en els darrers mesos ha patit un alt nombre de robatoris i els veïns es mostren preocupats per la seguretat. Així, consideren que la videovigilància podria evitar el furts i també ocupacions. I és que en tan sols a aquesta urbanització hi ha una seixantena d’habitatges ocupats de forma irregular, fet que incomoda els veïns de la zona.

Una mesura que s’estén

A Calafell es va instal·lar, a principis d’any, càmeres de vigilància a la zona que concentra major part d’oci nocturn per tal de garantir l’ordre públic. A més, mesos enrere, es van instal·lar lectors de matrícula per controlar l’accés a la zona per a vianants. Ara, l’Ajuntament també estudia col·locar aquest sistema a tots els accessos, igual que a Cambrils. I és que és una mesura que darrerament s’estan plantejant en diversos municipis.

És també el cas de la Garrotxa, on vuit municipis s’han unit per posar càmeres lectores de matrícules, amb la intenció que els aparells entrin en funcionament aquest mateix any 2018. En aquest cas, els vuit municipis (Maià de Montcal, les Planes d’Hostoles, les Preses, Sant Feliu de Pallerols, la Vall de Bianya, Sant Jaume de Llierca, Besalú i Sant Joan les Fonts) han optat per comprar i instal·lar conjuntament càmeres, amb la previsió que la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Garrotxa gestionin i controlin les dades.

tracking