Diari Més

Dos xefs tarragonins mesuraran el seu talent al concurs Xef Balfegó

Martín Berasategui i Jordi Cruz formaran part del jurat del certamen, on es cuinaran receptes elaborades amb tonyina vermella

Els dotze xefs hauran

Dos xefs tarragonins mesuraran el seu talent al concurs Xef BalfegóBalfegó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dotze cuiners de tot Espanya es mesuraran a la final del concurs gastronòmic Xef Balfegó, que se celebrarà el pròxim 20 de setembre al campus de Turisme, Hostaleria i Gastronomia de la Universitat de Barcelona i en la que hauran d'elaborar receptes elaborades amb tonyina vermella.

Segons ha indicat l'organització en un comunicat, el jurat d'aquesta segona edició estarà format pels cuiners Martín Berasategui, que suma 8 estrelles Michelin; Jordi Cruz, que suma 4 estrelles Michelin, i Paolo Casagrande, 3 estrelles Michelin.

També formen part del jurat José Carlos Capel, crític gastronòmic del País i president de Madrid Fusió; Esteban Capdevilla, crític gastronòmic i president de Imagen Límite, i Alberto Granados, periodista i director del programa de ràdio 'Aquí en la Ona', d'Onda Cero, i de Kobe Magazine.

Entre els dotze xefs que competiran hi ha Rafel Muria Franch del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant i Gerard Fabregat Bernabé del restaurant Sukomi de Tortosa.

També hi participaran Oscar Salazar Ruano del restaurant La Gaia (Eivissa); Periko Ortega del restaurant Recomiendo (Còrdova); Denis Ortigosa Sola del restaurant Rice (Finestrat); Jon Marie Grao Crespo del restaurant Real Golf Club (Sant Sebastià).

També Luis Miguel Rodríguez Lorenzo del restaurant Els Vents (Alacant); Mario Amalt Ramírez del restaurant El Portal (Alacant); David San Nicolás Navarro del restaurant El Chaflán (Alacant); Toño Rodríguez Iguacel del restaurant Saborea. (Biescas); Raúl Roig Sanmartín del restaurant Osmosis (Barcelona); iJuan Espinosa Pérez de l'Hotel Restaurante Mas de Cebrián (Puertomingalvo).

Amb aquest concurs, el grup Balfegó, un dels més grans exportadors de tonyina del mercat, premia els cuiners que millor treballen i preparen la tonyina vermella per incentivar la innovació al voltant d'un dels ingredients més preats i versàtils de la cuina mediterrània.

Els tres guanyadors es decidiran en dues rondes eliminatòries, classificant-se sis cuiners a la primera després de l'elaboració d'un primer plat i tres a la segona amb una proposta culinària diferent.

El xef guanyador, a més d'un trofeu i una manta de ganivets japonesos especials per al tall de peix, rebrà 6.000 euros en metàl·lic i un viatge d'una setmana per a dues persones al Japó, i la recepta guanyadora s'inclourà al llibre electrònic 'Concurso de gastronomia Atún Rojo', que Balfegó editarà després del certamen.

També la història professional del xef i el plat guanyador apareixeran en un reportatge que es publicarà a la revista Kobe Magazine, a més de formar part de la 'Ruta de la Tonyina Vermella Balfegó'.

tracking