Diari Més

Municipal

L'Ajuntament de Salou multarà amb 400 euros el mal ús dels contenidors

La nova ordenança de civisme entra en vigor i sanciona els propietaris de gossos que no recullin els excrements

Imatge difosa a les xarxes socials de l'illa de contenidors del carrer de Terol de Salou.

L'Ajuntament de Salou multarà amb 400 euros el mal ús dels contenidorsFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’abocament de cartró als contenidors de recollida selectiva per part dels establiments comercials o tirar o dipositar escombraries a llocs públics o fora dels contenidors i papereres habilitats a tal efecte seran conductes que seran sancionades a Salou amb multes d’entre 100 i 400 euros. La nova ordenança de civisme i convivència va entrar en vigor ahir i recull tot un seguit de modificacions i millores del darrer redactat que la fan més restrictiva i, per tant, penalitza més contundentment les accions que generin un greuge per la imatge del municipi.

La nova ordenança pretén acabar –entre d’altres– amb comportaments que donen peu a imatges com les que alguns salouencs han difós a través les xarxes socials on es poden veure illes de contenidors totalment envoltades de bosses plenes i caixes de cartó que, sense dubte, provenen d’algun establiment comercial proper. Així, els establiments que utilitzin els contenidors destinats a l’ús de la ciutadania seran sancionats. Els negocis tenen l’obligació de plegar les caixes de cartó, apilar-les o enfardar-les i relligar-les amb cinta adhesiva i esperar a què els vehicles del servei de recollida especial se les enduguin. La nova ordenança multarà no només els comerços, sinó a tot aquell qui llenci o dipositi escombraries a llocs públics o fora dels contenidors i papereres.

La nova normativa municipal és molt més exigent també amb les terrasses, tancaments i tendals comercials amb l’objectiu de mantenir una bona imatge. Es prohibeix els aprofitaments de reclams o mercaderies en façanes, en la part posterior o penjats als interiors de tancaments o tendals dels establiments comercials i de serveis. D’altra banda, a les zones on es tingui autoritzat un tancament de vidre, aquest haurà de ser transparent de tal manera que no hi hagi afectació envers la via pública amb elements opacs o amuntegats, segons recull l’ordenança. Finalment, els establiments comercials no podran deixar a terra, encara que estiguin envasats, cap producte alimentari o perible. L’incompliment d’aquestes tres darreres normes es multarà amb 300 euros.

L’Ajuntament, d’altra banda, començarà a multar també els propietaris de gossos que no recullin els excrements de les seves mascotes o que deixin que aquestes orinin en les façanes d’edificis o en el mobiliari urbà. La nova ordenança és especialment exigent amb els amos d’animals potencialment perillosos que hauran de pagar multes de fins a 300 euros si no tenen els gossos inscrits al registre municipal, o el porten deslligats i sense morrió a les vies públiques, a les parts comunes dels immobles. També es multarà aquells que no disposin de la llicència preceptiva per tenir un animal d’aquestes característiques.

Campanya contra els excrements de gos al carrer

L’Ajuntament de Salou enceta, a partir d’avui i fins dijous, una campanya amb la qual es pretén dissuadir els propietaris incívics de gossos. Diversos agents recolliran els excrements de gos dipositats a la via pública i hi posaran adhesius amb les que s’informarà de manera visible del cost de recollir-los.

tracking