Diari Més

Medi Ambient

Injecció de mig milió d'euros als ajuntaments per a la gestió de plagues i la recollida d'animals abandonats

La majoria d'aquests ajuts, concedits per la Diputació, serviran per reduir la proliferació de rates, coloms, rosegadors i paneroles

Els ajuts es destinen a reduir la proliferació de coloms, entre d'altres espècie plaga.

Injecció de mig milió d'euros als ajuntaments per a la gestió de plagues i la recollida d'animals abandonatsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona ha concedit enguany 529.960 euros a 154 municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, tant per a la gestió d'espècies plaga i invasores, com per a la recollida d'animals domèstics abandonats. La majoria d'aquests ajuts es destinaran a reduir la proliferació de rates, coloms, rosegadors i paneroles a zones urbanes i periurbanes, tot i que també es faran servir per tractar altres espècies plaga com la processionària del pi, les vespes i la cotorreta de pit gris. Gran part dels municipis situats a zones d'arrossars i espais humits al voltant dels nuclis urbans i urbanitzats del Delta de l'Ebre han sol·licitat aquest suport econòmic per fer front a la mosca negra i el mosquit tigre. En concret, 25 ajuntaments han demanat subvenció per dur a terme actuacions per reduir la proliferació de la mosca negra i 48 per al mosquit tigre, segons informen fonts de la institució.

Pel que fa als animals abandonats, 84 ajuntaments rebran una ajuda econòmica durant aquest 2018 per fer front a les despeses ocasionades per la recollida d'animals domèstics que troben abandonats durant tot l'any al seu municipi.

La Diputació de Tarragona també col·labora amb el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) en el control dels mosquits 'anopheles atroparvus' i 'culex modestus' als arrossars de l'Ebre amb una aportació 50.000 euros i en el control de la mosca negra al riu Ebre amb 100.000 euros.

tracking