Diari Més

17-A: un any després

Lambán destaca la germanor amb Catalunya i subratlla que «la democràcia és invencible» si hi ha unitat

El president de l’Aragó recorda que «desenes de milers» d’aragonesos passen les seves vacances a Cambrils

Pla general de l'ofrena floral amb el president de l'Aragó, l'alcaldessa en funcions de Barcelona; els alcaldes d'Alcanar, Ripoll, Subirats i Saragossa, en l'acte d'inauguració del Memorial per la Pau de Cambrils.

Lambán destaca la germanor amb Catalunya i subratlla que «la democràcia és invencible» si hi ha unitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern aragonès, Javier Lambán, ha assistit aquest dissabte al matí a Cambrils a l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats de fa un any, on una veïna de Saragossa hi va perdre la vida en ser atropellada pels terroristes. Lambán s’ha mostrat convençut que «si tots els demòcrates treballem units, la democràcia és invencible, i el terrorisme, per agressiu i assassí que sigui, acaba sent sempre derrotat». Per a aquesta comunitat, ha afegit el seu president, Catalunya és «una comunitat germana» i el poble català «és germà d’Aragó». Més i tot, ha dit, si es té en compte que cada any «desenes de milers» d’aragonesos passen les seves vacances en ciutats catalanes com Cambrils.

Javier Lambán ha explicat que el propòsit dels representants aragonesos ha estat retre homenatge a les víctimes, comprometre’s en la lluita contra el terrorisme i estrènyer «llaços de fraternitat amb la comunitat germana de Catalunya».

El president del govern aragonès ha opinat que, amb actes com el d’aquest dissabte a Cambrils, la democràcia en surt «enfortida» i «l’afecte que ha d’unir les comunitats autònomes, també en surt netament afavorit».

Javier Lambán ha explicat que ha pogut abraçar Roque Oriol, el vidu d’Ana María Suárez -l’única víctima mortal de l’atac al passeig marítim-, i que ha compartit amb ell i amb la resta d’assistents «uns moments de molta emoció i dolor».

tracking