Diari Més

Atemptats Barcelona i Cambrils

Publiquen un web amb els documents dipositats davant del Club Nàutic després del 17A

Aquest dissabte al matí s’inaugurarà el Memorial per la Pau que s’ha instal·lat al lloc dels fets

lencià
Penedèslencià
Penedès

Publiquen un web amb els documents dipositats davant del Club Nàutic després del 17AACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Cambrils ha publicat en un web els 115 documents recuperats de l’espai de dol que, d’una manera espontània, la ciutadania va crear durant els dies posteriors al doble atemptat terrorista de Barcelona i Cambrils. Les cambrilenques, els cambrilencs i persones de tot arreu van anar dipositant davant del Club Nàutic de Cambrils tota mena d’objectes, des d’espelmes a flors, ninos, samarretes, mocadors i també notes amb missatges i dibuixos de solidaritat cap a les víctimes dels atemptats, les seves famílies i les ciutats afectades pels mateixos. Després de la neteja, inventari i descripció d’aquests materials, ara es publiquen amb la intenció de manifestar el reconeixement a les víctimes i a les seves famílies i expressar el rebuig a la violència, segons ha informat l’Ajuntament.

De la mateixa manera, en aquest espai es poden llegir els missatges dels llibres de condol, tant el físic com el digital, que es van obrir a la sala de plens de l’Ajuntament i al web municipal respectivament, dies després de l’atemptat.

A més, el web dedicat a la memòria dels atemptats també recull fotografies de les diferents autoritats públiques que van visitar el municipi per tal de manifestar el seu suport i condol, així com de la resposta ciutadana al carrer, de solidaritat cap a les víctimes i les seves famílies i de rebuig a la violència. El web es pot consultar a: http://www.cambrils.cat/memorial-cambrils-18a/

Els 115 documents que es poden visualitzar al web es conserven a l’Arxiu Municipal de Cambrils. L'acció de recuperació de documents i objectes va ser coordinada pel personal tècnic del Museu d'Història de Cambrils i de l'Arxiu Municipal de Cambrils -AMCAM- i va comptar amb la col·laboració del personal de la Brigada Municipal així com de l'empresa municipal de neteja.

Acte commemoratiu aquest dissabte

Cambrils homenatjarà a les víctimes amb un acte institucional de record dels atemptats de Cambrils i Barcelona i la inauguració del Memorial per la Pau. La commemoració es portarà a terme aquest dissabte a dos quarts d’onze del matí, coincidint amb el dia que es complirà un any del tràgic succés a Cambrils.

L’acte tindrà lloc davant del Club Nàutic, on fa un any es va perpetrar l’atac jihadista que es va saldar amb una persona morta, mitja dotzena ferits i cinc terroristes abatuts. L’homenatge inclourà un parlament de l’alcaldessa de Cambrils, el descobriment d’un element de record que s’ha instal·lat al lloc dels fets i diverses ofrenes florals. Durant l’acte, un violinista cambrilenc interpretarà diverses peces musicals.

El passat mes de novembre, l’Ajuntament ja va homenatjar als i les policies que van participar al dispositiu establert amb motiu de l’atemptat, en el marc de la festa patronal de Sant Miquel de la Policia Local de Cambrils.

tracking