Diari Més

17-A: un any després

Els Ajuntaments fan cinc minuts de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats

Durant l'acte també s'ha llegit un manifest

Minuts de silenci als ajuntaments tarragonins en record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Minuts de silenci als ajuntaments tarragonins en record a les víctimes dels atemptats de Barcelona i CambrilsCedides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes d'ajuntaments de tot Catalunya han dut a terme, aquest divendres al migdia, cinc minuts de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, succeïts just fa un any. A Tarragona han estat un gran nombre de consistoris els que han volgut recordar les persones afectades pels tràgics successos del 17 i 18 d'agost del 2017.

A les 12 del migdia, les places dels ajuntaments tarragonins s'han omplert de regidors i veïns per mostrar la seva solidaritat amb les víctimes i el seu compromís amb la pau i la llibertat.

Aquest acte d'homenatge l'han secundat municipis com Reus, Salou, Calafell, l'Arboç o Tortosa, entre molts d'altres. També s'han fet minuts de silencis en centres hospitalaris, com a l'ICS de l'Ebre o a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

La iniciativa ha estat impulsada per l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que ha animat als ajuntaments i consells comarcals catalans a sumar-se als actes en homenatge a les víctimes del 17A.

Durant les concentracions s'ha llegit també un manifest elaborat per l'ACM en el qual es reivindica l'«excel·lent labor desenvolupada pels cossos d'emergències, de seguretat, metges, de prevenció, institucions, organitzacions i, molt especialment, les institucions» de Catalunya durant els atemptats.

Segons resa el manifest, «ni el gihadisme ni cap mostra de terror podran canviar la nostra ferma voluntat de viure en unes ciutats i pobles oberts, tolerants i respectuosos amb totes les formes de pensar».

També afegeix el text, fa falta que «els països que es pretenen a si mateixos com a democràtics, civilitzats i moderns no contribueixin de cap manera en la venda d'armes ni material bèl·lic als intolerants, de manera directa o indirecta».

tracking