Diari Més

Atemptats Barcelona i Cambrils

Un vídeo repassa com van viure alguns mossos els atemptats de Barcelona i Cambrils

Inclou algunes de les comunicacions per ràdio dels agents

Alguns

Un vídeo repassa com van viure alguns mossos els atemptats de Barcelona i CambrilsMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han penjat un vídeo a les xarxes socials on diversos agents expliquen com van viure els atemptats de Barcelona i Cambrils l'agost de 2017 i algunes de les comunicacions per ràdio dels moments claus. Aquest comença repassant la tarda a les Rambles de Barcelona, on una furgoneta blanca va atropellar als vianants que passejaven tranquilament provocant diversos morts i numerosos ferits. «Instintivament mires i veus passar el vehicle. Allà va canviar tot», assegura un d'ells.

Una de les agents va repassar l'atemptat al passeig marítim de Cambrils. «Vaig entendre que allò havia estat un atemptat en tota regla i vaig percebre que el vehicle havia impactat amb la intenció de matar-me», relata.

El vídeo també recorda com els mossos van abatre, uns dies més tard, aYounes Abouyaaqoub, l'autor dels atemptats a Subirats, a l'Alt Penedès.

Finalment, un agent recorda com «a Alcanar treballàvem amb un camp minat i amb una feina quirúrgica». A la urbanització Montecarlo d'aquest municipi ebrenc, els terroristes estaven preparant els explosius per atemptar però dues explosions fortuïtes van desencadenar els fets posteriors.

tracking