Diari Més

Tradició

La processó i l'espectacle de focs coronen les Nits Daurades de Salou

Els pescadors van portar la imatge de Santa Maria del Mar en processó per terra i mar

Tradicional processó marinera, ahir dimecres al vespre.

La processó i l'espectacle de focs coronen les Nits Daurades de SalouOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salou celebrava ahir a la nit el dia gran de la seva festa major d’estiu, les Nits Daurades, exhibint el seu vessant més tradicional: el del passat i present mariner del municipi. Amb la processó en honor de la verge, Santa Maria del Mar, patrona dels mariners, i el posterior castell de focs d’artifici, ahir, Salou posava el colofó final a una setmana de festes que, com cada any marca l’equador de la temporada turística a la Costa Daurada.

Després de la missa de festa major, els pescadors van treure la imatge de Santa Maria del Mar per portar-la en processó fins a l’Espigó del Moll on va ser embarcada per continuar el recorregut per mar. Mentrestant, milers de persones es concentraven al passeig de Jaume I i a la platja de Llevant esperant el llançament del gran castell de focs d’artifici que, com cada any, oferia la possibilitat de gaudir d’una façana litoral exclusiva per a vianants, ja que no es permet el pas de vehicles mentre dura la processó i l’espectacle. Enguany, de fet, es va tallar al trànsit també el passeig Miramar i es va reforçar el dispositiu de seguretat.

Quan faltaven pocs minuts per les onze començava l’espectacle pirotècnic davant dels salouencs, dels milers de turistes i de visitants que fan que cada any el 15 d’agost sigui un dels dies en què la capital de la Costa Daurada concentra un major nombre de persones. Durant el castell de focs artificials es van llençar més de 379 quilos de matèria pirotècnica repartits en més de 5.000 unitats reunides en 42 conjunts repartits en sis zones de foc diferents i amb un total de 815 ordres de tret controlades per ordinador que van dibuixar al cel de la capital de la Costa Daurada les tradicionals palmeres, coreografies digitalitzades o figures. Després d’un espectacle de poc més de vint minuts, la festa va continuar amb l’actuació de l’Orquestra Juniors a la plaça de les Comunitats Autònomes.

tracking