Diari Més

L'obertura del pàrquing d'Austràlia, a l'espera d'enllestir l'enllumenat

La previsió és que l’Ajuntament de Vila-seca recepcioni les obres cara el mes de setembre i, en aquell moment, obrir al públic

Els treballs de reforma del pàrquing estan pràcticament finalitzats.

L'obertura del pàrquing d'Austràlia, a l'espera d'enllestir l'enllumenatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El futur pàrquing gratuït d’Austràlia de Vila-seca (ubicat entre el carrer Mossèn Lluís Batlle i camí de Cambrils) està pràcticament enllestit. El que fins ara era un descampat –on ja hi aparcaven cotxes–, ara ja està pavimentat, s’han pintat les 64 places d’aparcament, s’ha instal·lat la senyalització vertical i horitzontal i s’ha posat jardineria.

Segons fonts municipals, però, encara falten alguns detalls per donar per finalitzades les obres, per la qual cosa el pàrquing encara no es pot obrir al públic, tal com reclamen alguns veïns des de principis d’agost. Concretament, s’han d’instal·lar alguns elements de l’enllumenat, que serà de tecnologia led. A més, posteriorment, l’Ajuntament haurà de recepcionar les obres, i és que, actualment, el responsable de l’espai encara és el contractista. Amb tot, la previsió és que el nou aparcament no obri portes fins al setembre, un cop passat l’estiu.

Amb aquest nou espai, Vila-seca augmentarà en 64 les places d’aparcament, dues de les quals són específiques per a minusvàlids. La transformació d’aquest solar s’ha realitzat per 90.365 euros i s’ha fet a base d’aglomerat asfàltic.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Vila-seca també està treballant en la creació de 81 places més d’aparcament gratuït a la zona de l’Escola la Canaleta, entre l’avinguda de la Generalitat i el carrer de Reus. Així, quan aquests dos espais entrin en funcionament, la ciutat augmentarà en 145 les places de cotxes, que se sumaran a les 4.000 actuals que hi ha repartits entre els tres nuclis: Vila-seca, la Plana i la Pineda.

En matèria de mobilitat, Vila-seca també ha implantat, recentment, punts públics de càrrega per a vehicles elèctrics en dos espais. D’una banda, a l’aparcament soterrat del Centre de Salut de Vila-seca hi ha instal·lats sis punts de càrrega individuals, dotats d’una connexió semi ràpida i una altra de convencional. De l’altra, al passeig de Pau Casals de la Pineda s’ha habilitat un punt de càrrega semi ràpida que permet carregar dos vehicles al mateix temps.

tracking