Diari Més

Els canongins celebren el dia gran de la Festa Major d'Estiu

Després de l’ofici, s'ha celebrat la processó

Sortida d'Ofici de la Festa Major d'Estiu de la Canonja

Sortida d'Ofici de la Festa Major d'Estiu de la CanonjaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major d’Estiu de la Canonja, que consolida enguany els actes populars i tradicionals al llarg d’aquests anys, celebra avui el dia gran de la festa. Després de quasi una setmana d’activitats, ha començat de bon matí amb les matinades en què grallers i timbalers han convidat els canongins a gaudir de la jornada.

Després de recórrer els principals carrers, els gegants Bià i Esperança, acompanyats pels grallers Els Veciana i Pelacanyes i la colla de Diables de la Canonja, entre altres grups forans, han participat en l’anada a ofici, un recorregut encapçalat per les autoritats del municipi, amb l’alcalde, Roc Muñoz, al capdavant.

Un cop acabada la missa de festa major, els carrers de la part alta del s'han convertit en l’itinerari de la processó, en la qual també han participat la cobla, els diables i els gegants. Grans i petits han gaudit de la cercavila durant un matí en què una ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Cossetània, ha deixat pas als actes de la tarda: el partit de festa major entre la UDE Canonja i el CF Canonja, així com les havaneres i el rom cremat que se serveixen a la plaça de la O. A les onze de la nit, el gran castell de focsa càrrec de la pirotècnica De altura posarà el punt final a la Festa Major d’Estiu de la Canonja.

L’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, fa un bon balanç de les festes. «Hi hagut molta participació i molt bon ambient, llàstima dels dos dies en què va ploure», diu.

tracking