Diari Més

Societat

Una estrella de la televisió japonesa viu els castells amb la Joves de Valls

El presentador nipó Miyagawa Daisuke ha conviscut durant una setmana amb la colla per tal d’enregistrar un programa que s’emetrà al seu país a l’octubre

E presentador Miyagawa Daisuke celebrant junt a altres castellers que havia aconseguit el seu repte: fer de segon en un pilar de quatre.

Una estrella de la televisió Japonesa viu els castells amb la Joves de VallsElisabet Soler

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diumenge 12 d’agost. La plaça de la Vila de Llorenç del Penedès està plena a vessar de vilatans i visitants que viuen amb passió la diada castellera de la festa major de la localitat, protagonitzada pels Nens del Vendrell, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Joves de Valls. Entre els membres d’aquesta última colla crida l’atenció un fet ben curiós: un ciutadà japonès, vestit amb indumentària típica del seu país, es posa la faixa per tal de fer de segon en un pilar de quatre. Ho aconsegueix i ho celebra amb tant d’èmfasi com qualsevol altre membre de la colla, convertint-se en un casteller més.

Es tracta de Miyagawa Daisuke, una estrella de la televisió japonesa que presenta un programa d’una famosa cadena de televisió. En un dels capítols, el presentador ha volgut endinsar-se en el món de castells tot vivint l’experiència de formar part d’una colla durant uns dies. És per aquest motiu que ha conviscut durant tota una setmana sencera amb la Joves de Valls.

Daisuke ha estat amb la colla vallenca la setmana del 6 al 12 d’agost. Durant aquests dies ha assistit a diversos assajos amb un objectiu: aconseguir realitzar un pilar de quatre a plaça, en una diada castellera de debò. Tots els seus passos dins la colla vallenca han estat enregistrats per quatre càmeres de la televisió nipona que l’han acompanyat en aquest apassionant viatge.

Fer un pilar de quatre: objectiu aconseguit

La seva experiència dins el món dels castells va culminar diumenge aconseguint el repte marcat: Daisuke va fer de segon en un pilar de quatre a la diada de Llorenç del Penedès amb èxit. L’estrella televisiva ho va celebrar molt efusivament junt als membres de la colla i no va parar de rebre felicitacions de tots els assistents. Diari Més va poder parlar amb el presentador, qui va qualificar l’experiència d’«impressionant».

Per la seva banda, des de la colla asseguren que l’experiència ha estat «molt divertida» i que ha estat una vivència que «ha engrescat i ha fet acostar cultures». En aquest sentit, el presentador va voler que la seva cultura estigués molt present en el pilar que va dur a terme: el va fer vestit amb indumentària típica del seu país i unes sabates de càmera d’aire que, segons va explicar a la colla, «fan servir els ninges». Això sí, la faixa no hi va faltar.

Segons van afirmar tècnics del programa a Diari Més, el capítol dedicat als castells i centrat en la Joves de Valls s’emetrà a l’octubre a la cadena japonesa.

El presentador Miyagawa Daisuke durant la seva actuació a Llorenç del Penedès.

Una estrella de la televisió Japonesa viu els castells amb la Joves de VallsElisabet Soler

El presentador Miyagawa Daisuke durant la seva actuació a Llorenç del Penedès.

Una estrella de la televisió Japonesa viu els castells amb la Joves de VallsLlorenç del Penedès

El presentador Miyagawa Daisuke, junt al president i al cap de colla de la Joves de Valls.

Una estrella de la televisió Japonesa viu els castells amb la Joves de VallsColla Joves de Valls

Els càmaeres nipons han enregistrat tots els passos del presentador Miyagawa Daisuke dins la colla castellera.

Una estrella de la televisió Japonesa viu els castells amb la Joves de VallsElisabet Soler

tracking