Diari Més

Falset es prepara per a la Festa Major

Arrenca aquest dimarts i durarà fins al diumenge 19 d'agost

Imatge del cartell de la Festa Major de Falset.

Falset es prepara per a la Festa MajorAjuntament de Falset

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de Falset arrenca aquest dimarts 14 d’agost, i ho fa amb un complet programa d’actes per a tots els públics. Hi destaquen, un any més, els actes tradicionals, com L’Espígol, el Ball de Coques, la Batalla de Flors, el Correfocs i les cercaviles, actes als quals s’hi sumen, entre altres, els concerts de La Soul Machine, Porto Bello i Pepet i Marieta, els balls de nit a l’envelat de l’Euterpe i els concerts vermut.

Pel que fa al programa, el tradicional repic de campanes i l’enlairada de coets (13h) i el pregó de festes (17.30h), a càrrec de l’actor Toni Albà, són els actes que donaran inici a la celebració a partir d’aquest dimarts. Després del pregó tindrà lloc la tradicional cercavila, que cada any reuneix els elements festius de la població: els gegants, els nans, la mulassa, la somera, els diables, la banda i els grallers. La cercavila finalitzarà a la Plaça de la Quartera, on tot estarà a punt per a la Tupinada. Ja a la nit (23h), serà el torn per a l’espectacle Audiència I-Real, de Toni Albà. De matinada (1h), els grups Porto Bello i Pepet i Marieta aniram la festa d’aquesta primera jornada, que es clourà amb una disco-mòbil.

Pel que fa al dimecres 15 d’agost, hi ha el cercavila de L’Espígol (11h), on els nens i nenes escamparan l’espígol per perfumar els carrers amb la fragància d’aquesta planta, la Missa Major (13h), el trofeu de futbol de Festa Major (18h), que enfrontarà el Falset i L’Ametlla de Mar, el concert de tarda (20h), el Ball de Coques (23h), en el qual i segons la tradició l’home ha de comprar una coca a la seva parella de ball, el ball de nit amb l’orquestra Montesol (en acabar el Ball de Coques) i la discoteca mòbil.

Ja el dijous 16 d’agost, el programa inclou el Concurs de dibuix XIII Premi Llibert Borràs (10.30h), una tarda de jocs, karaoke i discoteca per als infants (18.30h), l’espectacle de dansa Terra Baixa, a càrrec de la companyia local La Corranda (18 i 22h), el concert de la Soul Machine, que s’acompanyarà de la formació de ball Brodas Bros (23.59h) i disco-mòbil (en acabar el concert).

Pel que fa al divendres 17 d’agost, hi ha previst tir amb arc (11h), microbatejos de submarinisme a la piscina municipal (12h), una migdiada popular (16h) el concert de tarda (19h) i el concert de nit (23h) amb l’orquestra Montesol i disco-mòbil.

El dissabte 18 d’agost, el programa inclou la tirada al plat (9h), la 26a Bicicletada Popular (11h), el partit de futbol que enfrontarà el Falset i el Ginestar (18h), el CorreSumera (19h), un concert de música clàssica al Castell (19.30h), Country line dance (20h), el Correfoc (22.30h), el CorreMulassa (en acabar el Correfoc) i discoteca mòbil.

El darrer dia de Festa Major, el diumenge 19 d’agost, s’iniciarà amb la caminada i l’esmorzar popular organitzat pel Centre d’Estudis Falsetans (8h), i prosseguirà amb el Concert Vermut de la Banda Vila de Falset (11h), la Batalla de Flors (18h), una festa centenària en la qual hi participen carrosses engalanades i que acaba convertida en una mena de guerra de confeti, i el concert Fi de Festa amb Els Sirex (22.30h).

Es pot consultar el programa al següent enllaç.

tracking