Diari Més

Rubén Guillén, campió de la Combinada de sacs d'avellanes 2018

El vallenc va revalidar a Riudoms les dues victòries que ja havia sumat a Reus i Valls

El vallenc Rubén Guillén celebrant la seva victòria, ahir, just al final de la cursa de Riudoms.

Rubén Guillén, campió de la Combinada de sacs d'avellanes 2018Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vallenc Rubén Guillén va aconseguir imposar-se a la XXII Combinada de Curses de Portadors de Saques d’Avellanes en completar, ahir a la tarda i amb 58 quilos d’avellanes a les espatlles, el recorregut de la Fira de l’Avellana de Riudoms en 6 minuts i 24 segons. Guillén encapçalava el rànquing després d’haver vençut la cursa de Reus, per la Fira de Sant Jaume, i després la de Valls, per la Firagost. En total, el vallenc ha fet les tres curses en 15 minuts i 39 segons amb un total de 600 punts. Així, Guillén ha assolit, de nou, la primera posició d’una competició que ja havia guanyat el 2011, 2012 i 2013.

El vencedor de l’edició passada de la Combinada, el riudomenc Jordi Serra, s’ha hagut de conformar, aquest cop, amb la segona posició, amb 510 punts i un total de 16 minuts i 6 segons. El podi el tancava el reusenc Carles Guillemat, que assolia la tercera posició amb 17 minuts i 26 segons i 450 punts.

A la tarda també es va córrer la 9a Cursa Femenina de Portadores de Mig Sacs d’Avellanes, amb la reusenca Lydia Castro com a guanyadora en completar el recorregut en 6 minuts i 35 segons. En segona posició hi va quedar Susana Dolcet, de Riudoms, amb 7 minuts i 12 segons. Trepitjant-li els talons, la barcelonina Olga Martínez va aconseguir el tercer lloc amb 7 minuts i 34 segons.

Aquest va ser un dels moments més esperats i plens de tensió de la 38a Fira de l’Avellana de Riudoms i 419a Fira de Sant Llorenç, un esdeveniment que, al llarg de tot el cap de setmana ha mostrat tot tipus de productes del camp al llarg de més d’un centenar d’expositors situats al recinte firal, format per l’avinguda de Josep Maria Sentís, la plaça de les Palmeres i el pati de les escoles.

Paral·lelament, la Fira de l’Avellana s’ha obert a nous públics i, com a novetat, enguany s’ha celebrat la primera edició del Gaudí Outlet Riudoms, amb estands amb rebaixes del 50, 60 i 70% en articles de moda i complements de marques reconegudes. D’altra banda, ahir al migdia també es va fer un tast del Minipop Tarragona, amb diverses actuacions i tallers creatius familiars.

La fira va obrir al públic divendres al vespre de la mà d’Antoni Castro Salomó, doctor en Medicina, director del servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

tracking