Diari Més

Un unionista agredeix el director de RevistaCambrils quan cobria una manifestació independentista

L'home, que estava amb un grup de cinc persones, va intentar que el periodista deixés de fer fotografies

A la dreta de la imatge es pot veure l'agressor, adreçant-se al periodista.

Un unionista agredeix el director de la Revista Cambrils quan cobria una manifestació independentistaLluís Rovira i Barenys/revistacambrils.cat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de laRevistaCambrils.cat, Lluís Rovira va ser un dels protagonistes involuntaris de la manifestació que cada dimecres realitzen els Avis i Àvies per la Independència de la localitat. El periodista, que estava cobrint la informació de l'acte de protesta, va ser agredit per un unionista que intentava impedir que fes fotografies.

L'home, vestit amb una samarreta amb el nom d''España' al pit, estava acompanyat d'altres cinc persones que s'havien apostat a la cantonada de passeig d'Albert amb el carrer de Gimbernat. Des d'allí, amb banderes espanyoles, es dedicaven a increpar i insultar els manifestants que feien el recorregut habitual que té com a sortida i arribada la plaça de la Vila.

Al personatge no li va agradar que li fessin fotografies i va decidir empènyer el periodista. «Suposo que la seva voluntat era colpejar la càmera», explicava Rovira. L'agressió no va anar a més i els manifestants van continuar fins a retornar a la plaça de la Vila. Allí van trobar-se trencat, com relata Rovira a la seva crònica, el gran llaç groc que col·loquen a la font de la plaça. Davant la provocació, els Avis i Àvies van entonar crits de «Ni un pas enrere».

Aquest és el primer incident en forma d'agressió que es viu durant les marxes de protesta dels Avis i Àvies per la Independència, però no és l'únic incident com a tal que han sofert. Tal com relatava Lluís Rovira, «aquest mateix personatge normalment ja es col·loca en aquest punt del recorregut i increpava els manifestants». La novetat d'aquest dimecres ha estat que se li han sumat altres unionistes.

La setmana vinent, dimecres, com és habitual, els Avis i Àvies per la Independència repetiran la protesta per reclamar la llibertat dels presos polítics i caldrà veure si es repeteixen les protestes unionistes.

tracking