Diari Més

El moviment contra les ocupacions a Vilafortuny es manifesta a Cambrils

Els veïns de la urbanització lliuraran avui un manifest a l’alcaldessa, Camí Mendoza

Els veïns van concentrar-se al port del municipi per fer visibles les seves reivindicacions.

El moviment contra les ocupacions a Vilafortuny es manifesta a CambrilsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nombrós grup de veïns de Vilafortuny es va concentrar dijous a la tarda davant del port de Cambrils, a l’altura del Club Nàutic, per fer visibles les seves reivindicacions i la seva protesta per l’elevat nombre d’habitatges ocupats que registra la urbanització. Els veïns van mostrar pancartes demanant solucions i van recollir signatures en contra del que s’ha convertit en una problemàtica que s’ha vist agreujada per la recent ocupació de l’edifici abandonat de l’antiga residència Montemar. Van realitzar una marxa pel port tot mostrant les seves reivindicacions.

Els veïns lliuraran avui un manifest a l’equip de govern cambrilenc, adreçat a l’alcaldessa, Camí Mendoza, on denuncien el fet que el consistori hagi dilatat en el temps la resolució del problema, quan hi ha ajuntaments que han actuat des del primer moment. Demanen solucions i anuncien noves accions de protesta. «Estem en contra de les màfies que trafiquen amb la misèria humana i s’aprofiten de la vulnerabilitat de certs col·lectius pel seu propi benefici», diuen els veïns en el manifest, en clara referència al suposat projecte de crear un centre per acollir famílies de baixos recursos econòmiques amb què els ocupes de la residència Montemar han volgut justificar la seva entrada a l’edifici abandonat.

En el text que lliuraran avui a l’equip de govern, els veïns de Vilafortuny recorden que, en un mes, obriran les escoles «i la residència serà un focus de conflicte per la seva proximitat –es troba davant de l’escola pública Mas Clariana–, i també la resta de cases ocupades».

El moviment contra l’ocupació a Vilafortuny no amaga la tensió que provoca la convivència entre veïns i ocupes. «L’aparició d’habitatges ocupats està estretament lligat amb escenaris de conflicte veïns que no resulten ni integradors ni beneficiosos per a la col·lectivitat. Ho acaben patint diàriament i en silenci per por a represàlies els veïns que viuen porta amb porta amb els ocupes, els quals actuen coneixent la permissivitat de la llei i, en alguns casos, se senten amb dret d’extorquir i amenaçar els seus veïns sense cap mena de conseqüències», recull el manifest dels veïns.

Els veïns «exigeixen» solucions i que l’Ajuntament informi sobre com pretén actuar per acabar amb la problemàtica.

tracking