Diari Més

Fernando de Yarza dóna el tret de sortida a les Nits Daurades de Salou

El president d’HENNEO protagonitza un emotiu pregó davant d’una notòria representació del municipi i de la seva terra al Saló de Plens

L'hereu de Salou entrega una placa commemorativa a Fernando de Yarza, sota l'atenta mirada de la regidora Maria José Rodríguez i l'alcalde, Pere Granados.

Fernando de Yarza dóna el tret de sortida a les Nits Daurades de SalouGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Vostès comprendran la meva emoció aquesta nit. Perquè fa 47 anys, amb tan sols dos mesos de vida, ja vaig estiuejar a Salou, a la platja de Llevant, davant de la font lluminosa, els terrenys de la qual van ser cedits per part de la meva família al llavors Ajuntament de Vila-seca/Salou perquè s’hi pogués construir la meravellosa plaça que tots gaudim avui i que mostrem orgullosos al món». Aquesta va ser la carta de presentació del president d’HENNEO, Fernando de Yarza López-Madrazo, pregoner de les Nits Daurades de Salou.

De Yarza, que també és president de l’Asociación Europea de Editores News Media Europe, va recordar algunes de les seves vivències a la capital de la Costa Daurada, moltes d’elles amb un gran record. De fet, la seva família va estar present durant el pregó que va pronunciar al saló de Plens de l’Ajuntament de Salou, on autoritats i personalitats diverses no es van voler perdre ni un segon de la intervenció de De Yarza. «El meu primer agraïment és pels meus avis Miguel Ángel López-Madrazo i Julita González que, juntament amb uns tiets meus i uns amics, van ser uns visionaris ja que, als anys 50 del passat segle, van decidir que Salou era un paradís que no es volien perdre. Es van instal·lar pràcticament sols a l’emblemàtic xalet Santillana on, assumint les paraules del poeta francès Budelaire ‘La meva pàtria és la meva infància’, he passat els millors estius de la meva vida», va dir durant el seu parlament.

Fernando de Yarza va deixar en un molt bon lloc tant a les persones que viuen a Salou com a aquelles que fan possible que el municipi continuï com un dels capdavanters pel que fa a turisme. En aquest sentit, va anunciar que «des de la meva posició de representant dels editors de 2.500 diaris europeus, seré ambaixador de Salou. De tots vostès; del bon treball que fan els seus veïns i empresaris per a brindar-nos una bona estança a tots els visitants».

El president d’HENNEO va posar èmfasi en el bon tracte que sempre han rebut els aragonesos per part de Salou, ja que «aquest municipi ens ha creat un sentit de pertinença a persones que, com jo, venim d’una terra com Aragó, on com el nostre comú Rei Jaume I, Rei d’Aragó, Mallorca, València i Comte de Barcelona, tenim un caràcter fort, però un sentit indestructible de la paraula empeñada».

Molts records

L’acte el va presidir l’alcalde de Salou, un Pere Granados que va agrair a Fernando de Yarza, abans del discurs de l’editor, en nom de la ciutat que s’hagi decidit a pronunciar el pregó i el va titllar de «benjamí testimoni» del turisme naixent al municipi. Va aventurar que «segur que la seva memòria encara està plena d’enyorats moments i entranyables records familiars banyats, per aquell temps, per les aigües de les gairebé verges platges de Salou». De fet, així va ser, ja que Fernando de Yarza ve tenir moments per recordar «a José Montero El Marino, que amb una paciència infinita ens va cuidar a tres generacions de la meva família» o «al Carrito de la Ibense, que venia des del Port fins els pilons per vendre’ns un gelat a un grapat de nens que vivíem molt lluny». També va tenir records «a la família Bartolí i a Vincent Battini», que van ser molt importants en l’oci salouenc o «a Edith Miller, d’El Pirata Viejo, a la platja dels Capellans». Infinites històries d’un aragonès que va passar gran part de la seva infància a Salou. Abans d’encendre la traca que donava per començades les Nits Daurades, Fernando de Yarza i l’Ajuntament es van intercanviar una sèrie de regals que servirien per immortalitzar aquest acte en la ment de tots. Es tractava d’una Verge del Pilar que es quedava a l’Ajuntament i una placa commemorativa, a banda d’una rèplica del rei Jaume I, que marxava a Saragossa amb el convidat d’honor.

tracking