Diari Més

Dansa

Dansa i natura, al Danseu Festival

Un total de 25 ballarins internacionals estan rebent formació en un ‘workshop’, a les Piles

Al llarg d'aquesta setmana s'està fent un taller del qual en sortirà l'espectacle 'La Bugada'.

Dansa i natura, al Danseu FestivalDanseu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les Piles de Gaià s’ha convertit, un any més, en capital de la dansa. Des de dimecres passat, 1 d’agost, aquest petit municipi de la Conca de Barberà acull la sisena edició del Danseu Festival, que arribarà a la seva fi aquest diumenge. Al llarg d’aquestes dues setmanes, un total de 25 ballarins internacionals –escollits entre més d’un centenar d’inscrits– s’estan formant a través d’un workshop dirigit pels reconeguts Marie Gyselbrecht, Fabian Wixe, Marina Mascarell, Luke Jessop i Los INnato.

Amb aquesta estada, els ballarins participen en diferents creacions que s’estan duent a terme a les Piles. Alhora, viuen l’experiència del Danseu, rodejats de natura i moviment, compartint moments i espais i formant-se com a ballarins professionals.

Paral·lelament, també han començat les activitats obertes per tots els públics, tals com tallers de ioga, dansa creativa, dansa contemporània o moviment terapèutic, que sempre tenen una gran acollida per part dels vilatans de les Piles i els pobles dels voltants. Ara bé, el plat fort del Danseu arriba aquest cap de setmana, de la mà dels tres dies de festival familiar. Serà del 10 al 12 d’agost que es podran veure 15 espectacles de la mà de companyies vingudes de 8 països diferents i 3 dels quals són estrenes nacionals. A més, també es podran veure espectacles, com Les Piles Itinerant, on els participants al workshop en són els protagonistes.

També destaca l’espectacle inaugural del festival –aquest divendres a les 10.30 hores–, ja que, en la línia de l’aposta per un públic participatiu, hi ha el projecte La Bugada, que vol retre homenatge a totes aquelles dones que durant una part de la seva vida han trobat en els rentadors dels pobles un lloc on fer la feina, però també on comunicar-se amb altres dones. Després d’un taller de cinc dies amb dones majors de 18 anys, aquest culminarà̀ amb la posada en escena de l’espectacle site-especific.

Aquest any, a més, el Danseu ha sortit de les Piles. Ho feia el 4 d’agost durant el Mercat Vell de Conesa, amb una acció dansada creada per promocionar el festival.

tracking