Diari Més

Meteorologia

La demarcacció de Tarragona està en alerta groga per pluges i tempestes

Un total de 21 províncies de l'Estat tenen avisos aquest dimecres per pluges, tempestes i altes temperatures

pluja rambla tarragona

pluja rambla tarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La demarcació de Tarragona es troba en alerta, aquest dimecres 8 d'agost, per pluges i tempestes, així com també ho estan la resta de demarcacions de Catalunya: Barcelona, Girona i Lleida. Segons l'AEMET, durant el dia d'avui es podran acumular fins a 20 litres per metre quadrat al Prelitoral, a la Depressió Central, Pirineu, Prepirineu i Vall d'Aran.

En el conjunt de l'Estat, són un total de 21 les províncies que es troben en alerta taronja o groga per pluges, tempestes i altes temperatures. Aquest últim fenomen avui només afectarà a Madrid, Còrdova i Conca, de manera que prenen protagonisme els aiguats.

Navarra está en avís taronja per pluges i tempestes per acumulació de fins 60 litres per metre quadrat sobretot en el centre, i de fins 40 litres per metre quadrat al vessant cantàbric, Ribera de l’Ebre i el Pirineu.

A Andalusia, Almeria i Granada estan en avís groc per tempestes, principalment a la Vall de l’Almanzora i Los Vélez, en la primera, i a Guadix i Baza, en la segona, mentre Còrdova ho està per temperatures que arribaran als 38 graus a la campanya.

A Aragó, Osca, Terol i Saragossa hi ha en avís groc per pluges i tempestes amb acumulacions de fins 20 litres per metre quadrat al Pirineu, centre, sud, Terol, Ribera de Ebro i Cinco Villas.

Cantàbria està en avís groc per pluges amb acumulacions de fins 18 litres per metres quadrat al litoral i de 15 litres en el centre i vall de Villaverde i Liébana.

A Castella-la Manxa, Albacete i Conca hi ha en avís groc per tempestes en la primera i a la Muntanya de Conca; a la segona província, a més, per temperatures que assoliran els 36 graus a La Manxa; són probables ratxes de vent molt fortes associades a les tempestes.

La Comunitat de Madrid és en avís groc per temperatures que assoliran els 36 graus al sud, oest i les hortes del Tajo i del Tajuña, sobretot en hores centrals del dia.

A la Comunitat Valenciana, Castelló i València es troben en avís groc per pluges i tempestes amb acumulacions de fins 20 litres per metre quadrat a l’interior.

Al País Basc, Bizkaia i Gipuzkoa hi ha en avís groc per pluges amb acumulacions de fins 40 litres per metre quadrat a l’interior i de 18 al litoral.

A Astúries hi ha en avís groc per pluges amb acumulacions de fins 18 litres per metre quadrat al litoral i de 15 en zones sud-occidentals, centre i Valls Mineres.

A Múrcia hi ha en avís groc per tempestes al nord-oest.

L’Aemet informa que amb alerta taronja existeix un risc meteorològic important, per fenòmens meteorològics no habituals amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.

tracking