Diari Més

Obres

Liciten la millora de les estacions d'autobús de Tarragona, Reus i Valls

Mentre a la capital només caldrà renovar indicadors, la reusenca serà sotmesa a un arranjament més complex

Andanes de l'estació d'autobús de Reus, on les obres es perllongaran durant sis mesos.

Liciten la millora de les estacions d'autobús de Tarragona, Reus i VallsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’autobús de Tarragona i Reus –així com les de Valls, Amposta i Tortosa– seran objecte de millores. La Generalitat ha tret a concurs públic les obres d’arranjament d’aquestes centrals d’autobusos en un paquet general que afectarà una quinzena a tot Catalunya amb un pressupost d’1.999.416 euros (IVA inclòs).

Mentre que a l’estació de Tarragona només s’han detectat deficiències en els diferents indicadors amb què compta l’edifici, les estacions de Reus i Valls seran sotmeses a remodelacions més profundes, donat el mal estat de conservació i manteniment de les instal·lacions.

Els treballs a l’estació de Tarragona, un cop s’adjudiquin i comenci la seva execució, es duran a terme en un termini de dos mesos. Es preveu canviar el panell general d’informació de l’estació que, a hores d’ara, no està actualitzat. Se substituirà pel que es coneix com un videowall: vuit monitors LED de 47” d’alta fiabilitat, amb resolució FullHD. Es canviaran també les pantalles de les sales interiors per monitors nous de tecnologia LED i es desmuntaran els monitors de les andanes, que estan en desús i en mal estat. Finalment, es renovarà el rètol identificador de l’estació i es reposarà amb el que recull el manual corporatiu dels Transports Públics de la Generalitat de Catalunya. Aquesta actuació es durà a terme també a les estacions de Reus i Valls.

Sis mesos d’obres a Reus

Segons les bases del concurs públic obert per la Generalitat, l’empresa que opti a realitzar els treballs a l’estació de Reus haurà d’executar-los en sis mesos. Aquesta estació és la que presenta més deficiències.

L’estudi que descriu les patologies de la central reusenca recull que el 50% dels vidres armats que componen la claraboia que dóna llum a una de les platges de les andanes estan trencats. El mateix succeeix a la marquesina que cobreix l’altra part de l’estació: està composta del mateix vidre armat que la claraboia i bona part o està trencat o en mal estat. Els treballs contemplen la reposició dels vidres tant a la claraboia com a la marquesina.

D’altra banda, es canviarà també la reixa de ventilació dels banys, completament malmesa pel vandalisme. Amb les millores, se substituirà també el canaló de recollida d’aigües pluvials, a tocar de l’avinguda Salou. El mal estat del mateix fa que l’aigua es filtri i caigui a la zona de les andanes. També es netejaran i es repararan els canalons i alguns trams de l’estructura de suport de les marquesines. Altres actuacions de l’estació d’autobusos de Reus es faran al paviment. S’anivellarà, per exemple, la zona més propera a la font d’aigua, que es troba, a hores d’ara, mig enfonsada i a on es creen tolls d’aigua els dies de pluja.

Finalment, també a Reus, es col·locarà una nova reixa per a desguàs sota la zona coberta i s’actualitzaran els indicadors informatius (es reposarà el rètol de l’estació, també els adhesius de senyalització de les andanes i els vinils identificatius).

Segons les bases de la licitació, els treballs no afectaran els serveis de l’estació de Reus, tot i que duraran mig any.

La descripció de les deficiències a l’estació d’autobusos de Valls dibuixa un edifici brut i mal conservat. Els treballs que s’hauran de fer contemplen la neteja de les marquesines, l’arranjament de les mateixes i la millora general de la imatge de l’estació. La façana de l’edifici està brut i té desconxats i pintades, així que serà repintada totalment amb nous colors.

Aparcament de bicis

La millora de l’estació vallenca passa també per l’arranjament de la font d’aigua, que no funciona correctament, i la instal·lació d’un nou aparcament de bicicletes, però a la zona de vehicles, no a les andanes, on es troba actualment. L’aparcament de bicicletes es protegirà del vandalisme i el malús amb un parament frontal de xapa. A banda d’aquest trasllat, es col·locaran cinc noves bases d’aparcament per a bicicletes. A l’edifici de Valls, es canviaran els cinc senyals que indiquen els números d’andana, actualment bruts i degradats. Es retirarà el cartell lluminós que està sota del nom de l’estació i s’eliminaran els quatre cartells publicitaris que ja estan malmesos. Es condicionarà el terra, segons recullen les bases de la licitació, esborrant qualsevol rastre de la presència dels cartells.

Finalment, es renovarà el grafisme dels monòlits de l’estació, es col·locaran dues noves vitrines informatives i es canviaran els vinils identificadors d’estació i andanes.

A banda de l’arranjament d’aquestes estacions tarragonines, la Generalitat contempla la millora de les de Blanes, Igualada, la Seu d’Urgell, Olot, Quatre Camins, Sabadell, Sant Feliu de Pallerols, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar i Vic.

tracking