Diari Més

Laboral

UGT es desvincula de la vaga de la neteja de Salou prevista del 17 al 23 d'agost

El sindicat diu que la protesta té més a veure amb les aspiracions polítiques personals d’un delegat d’STR que amb la defensa dels operaris

Salou Net és la UTE adjudicatària del servei de recollida de la brossa i neteja de la via pública.

UGT es desvincula de la vaga de la neteja de Salou prevista del 17 al 23 d'agostCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim 17 d’agost, en ple equador de la temporada alta turística, el servei de neteja de la via pública i recollida de la brossa a Salou començarà una vaga que durarà fins al 23 d’aquest mateix mes.

La vaga, convocada pel sindicat STR, no compta amb el suport de tota la plantilla, segons afirma el secretari general d’UGT del sector de sanejament urbà de les comarques de Tarragona, Ángel Martín de Sande. «Més de la meitat de la plantilla, no vol anar a la vaga», afirma. De fet, UGT –que només compta amb dos dels cinc delegats sindicat dins de la UTE Salou Net, adjudicatària del servei de neteja a Salou– assegura, mitjançant un comunicat, que l’«anunciada vaga de STR res té a veure amb el sindicalisme, però sí que té a veure amb les aspiracions polítiques personals d’algun delegat del comitè de STR», en clara referència a Ignasi Duran, un dels delegats que va participar en l’assemblea per decidir la vaga i que, en les darreres eleccions municipals, va encapçalar la llista electoral d’Unidos Salou Costa Dorada, una formació que no va obtenir cap representació al consistori.

Des d’UGT, d’altra banda, es recorda que els representants del sindicat STR van interposar un conflicte col·lectiu que va bloquejar la negociació de qualsevol conveni. «Els representants de STR, tots ells trànsfugues d’UGT i CCOO, van presentar la seva plataforma de conveni fa només una setmana i aquesta coincideix, punt per punt, amb el conflicte col·lectiu que ells mateixos van promoure», sosté UGT. El conveni col·lectiu, de fet, s’ha de resoldre a l’octubre. «I STR ha assegurat a la plantilla que aquest conflicte col·lectiu està guanyat i que, per això, no paga la pena negociar cap conveni», afegeix el sindicat que es desvincula de la vaga convocada. El fet que es convoqui la vaga del servei en plena temporada turística sense esperar a què es resolgui el conflicte col·lectiu a l’octubre reafirma encara més la hipòtesi d’UGT sobre els veritables objectius del sindicat STR a l’hora de convocar la protestar. «Fer vaga a només unes setmanes que es resolgui el conflicte col·lectiu és una acció premeditadament sabotejadora, que busca generar una plataforma de notorietat personal per algun delegat del comitè d’empresa d’STR, a costa dels interessos dels treballadors de l’empresa», sosté UGT.

Ronda de reunions

El sindicat UGT va convocar divendres també una assemblea on es va aprovar obrir una ronda de reunions amb la direcció de l’empresa i amb l’Ajuntament per tal de «trobar una solució que permeti desbloquejar la situació de paràlisi i trencar l’estratègia que quan pitjor, millor que mantenen els representants de STR».

L’Assemblea de treballadors de la UTE Salou Net decidia divendres convocar una vaga per tal de reclamar l’aplicació del conveni col·lectiu. Els representants de STR apel·laven a la situació de bloqueig de les negociacions amb l’empresa per justificar la vaga que pot comportar greus problemes a Salou en ple mes d’agost, tenint en compte que la capital de la Costa Daurada multiplica exponencialment la seva població i tots els establiments d’hostaleria estan oberts.

tracking