Diari Més

Mobilitat

El tram d'autopista entre Castelldefels i el Vendrell, el més car de la província

El més barat és el de l’AP-7 entre Tarragona i Barcelona, que costa 0,10 euros el quilòmetre

Les diferències de preu per quilòmetre posen ser de més del 700% segons el tram d'autopista.

El tram d'autopista entre Castelldefels i el Vendrell, el més car de la provínciaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tram de l’autopista C-32 entre Castelldefels i el Vendrell és el més car de les carreteres de la província de Tarragona amb un preu per quilòmetre de 0,21 euros. En total, el tram consta de 49,5 quilòmetres, el que suposa pels usuaris abonar prop de 10 euros. En concret, si el pagament es fa en efectiu, el cost és de 10,83 euros, mentre que si es fa a través del sistema de Telepeatge (VIA-T), els usuaris obtenen descompte i acaben pagant 7,73 euros. El preu per quilòmetre d’aquest tram tarragoní de la C-32 és el mateix que el de la M-12 Aeroport de Barajas i és dels més cars de l’Estat, sent el Túnel del Cadí (C-16) el que té un preu per quilòmetre més elevat, amb 0,39 euros. Aquestes són les dades publicades recentment en un informe d’Automovilistas Europeos Asociados (AEA), amb dades d’aquest any 2018.

Dins la província, el tram Barcelona-Tarragona de l’AP-7, costa 0,10 euros al quilòmetre. En aquest cas, el quilometratge és de 100,36 i els usuaris paguen un total de 10,70 euros. Quant a l’autopista AP-7, en el seu tram de Tarragona-València, el preu és de 0,11 euros el quilòmetre, amb 225,32 quilòmetres i un cost total de 26,15 euros.

En l’informe d’AEA també es posa de manifest que existeixen diferències de tarifes en les autopistes espanyoles de fins un 780%. Així, mentre que els conductors que travessen el Túnel del Cadí, a Girona, i de 29,7 quilòmetres de distància, pagaran 0,39 euros per cada quilòmetre recorregut, aquells que circulin des Puxeiros a Baiona, a Pontevedra, recorrent 28 quilòmetres, només hauran d’abonar 0,05 euros el quilòmetre. És a dir, gairebé vuit vegades menys que a l’autopista gironina.

A més del Túnel del Cadí, entre els peatges més cars hi ha el Túnel de Vallvidriera (0,25 euros/quilòmetre) o l’autopista de Sant Cugat a Manresa (24 cèntims). Quant als més barats, a més de Puxeiros-Baiona, també destaca Larraskitu-Santurtzi, La Corunya-Carballo i Sevilla-Cadis (7 cèntims el quilòmetre), el d’Ocaña-La Roda (8 cèntims) i els de Ferrol-Tuy o Barcelona-La Jonquera (9 cèntims).

En l’informe, AEA també adverteix que des del punt de vista jurídic no pagar el peatge constitueix una infracció administrativa i que els tribunals han confirmat les multes de 100 euros imposades per Trànsit.

tracking