Diari Més

L'Ajuntament de Valls denúncia davant dels Mossos la sostracció d'una pancarta sobre els presos polítics

La secció local d'ERC titlla d'«irresponsables» a Ciutadans i SCC per animar a retirar símbols independentistes

Imatge de la façana de l'Ajuntament sense la pancarta, aquest divendres.

Arrenquen les pancartes sobre els presos polítics de l'Ajuntament i el consell comarcal a VallsTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament de Valls, Enric Garcia, ha presentat aquest dilluns davant dels Mossos d'Esquadra una denúncia per la sostracció de la pancarta que reclamava la llibertat pels presos polítics i exiliats que estava instal·lada a la façana de la Vila.

La pancarta va ser arrencada de la Casa de la Vila la matinada del passat divendres. Els autors, segons s'exposa enuncomunicat municipal, «segons s'ha pogut veure en vídeos que han circulat per xarxes socials, anaven equipats amb un pal extensible que van utilitzar per arrencar la pancarta».

Segons el mateix comunicat, durant la matinada del divendres, el grup va sostreure altres pancartes, banderes i llaços grocs en altres punts de la ciutat que reclamaven igualment la llibertat dels presos polítics i exiliats.

Irresponsables

D'altra banda, i també en relació a la retirada de les pancartes, la secció local ERC a Valls ha titllat «d'irresponsables» a Ciutadans per animar a retirar llaços grocs i altres símbols independentistes de l'espai públic.

Segons informa la formació republicana, la crida de Ciutadans s'ha traduït en actes vandàlics i també alerten de la «perillosa campanya contra la llibertat d'expressió» promoguda per «partits i moviments de l'extrema dreta».

ERC considera «inacceptable» i d'«una greu i enorme irresponsabilitat» la crida deCsi Societat Civil Catalana per «arrencar» qualsevol element relacionat amb els presos independentistes.

Els republicans diuen que «en societats democràtiques avançades» el que defineix l'espai públic no és la «neutralitat», sinó la «pluralitat».

tracking