Diari Més

Successos

Denunciat per pescar tonyina vermella en època de veda a l'Hospitalet de l'Infant

L’home havia capturat diversos exemplars sense estar autoritzat en època de veda per a la pesca esportiva i recreativa

Imatge de part de la tonyina trossejada intervinguda per la Guàrdia Civil.

Denunciat per pescar tonyina vermella en època de veda a l'Hospitalet de l'InfantGuardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guardia Civil ha denunciat un pescador recreatiu per capturar amb mort diversos exemplars de tonyina vermella en època de veda al port de l’Hospitalet de l’Infant. Els agents van inspeccionar dues neveres portàtils de l’home i hi van trobar diversos exemplars d’aquest peix trossejat que possiblement el denunciat volia introduir a la cadena alimentària eludint els controls i comercialitzar-lo de forma il·legal.

El Servicio Marítimo Provincial de la Guardia Civil (SEMAR) va establir un equip especialitzat en la vigilància d’activitats il·lícites relacionades amb la pesca il·legal de la tonyina vermella arran de queixes dels professionals dedicats a aquesta activitat a la costa de Tarragona .

Després d’informacions que apuntaven que pescadors recreatius utilitzaven ports no autoritzats per a la descàrrega de les captures de tonyina roja, els agents van observar a les 22h de dijous com el patró d’una embarcació de port de l’Hospitalet de l’Infant descarregava dos neveres portàtils i les introduïa al maleter d’un vehicle. Els policies es van dirigir al patró per preguntar-li pel contingut de les neveres i l’home va respondre de forma incoherent tot aixecant sospites.

Els agents van inspeccionar les neveres i van trobar-hi diverses parts de tonyina vermella trossejada, sense caps, vísceres i cua, previsiblement amb la intenció d’introduir-les a la cadena alimentària eludint els controls administratius i comercialitzar-la fora dels vies legals, sense control sanitari ni de traçabilitat.

Els agents van aixecar acta-denúncia contra el patró de l’embarcació per infracció a la Llei 3/2001 de Pesca Marítima de l’Estat, amb motiu de la tinença i descàrrega d’exemplars de tonyina roja en època de veda. També van intervenir els exemplars capturats, els quals van ser eliminats com a residu orgànic en no poder-se certificar com a aptes pel consum.

La captura d’aquesta espècie es troba prohibida per ser un període de veda, segons Resolució de 25 de juny de 2018 de la Direcció General d’Ordenació Pesquera. Està permesa la pesca recreativa amb canya, però ha de ser sempre sense mort, tornant els exemplars capturats al mar.

tracking