Diari Més

Cultura

Vimbodí i Poblet redescobreix l'altar de Jujol de l'església

L’acte s’ha emmarcat en l’any Jujol 140 que se celebra arreu de Catalunya

L'historiador Damià Amorós davant el retaule de Jujol

Vimobdí i Poblet redescobreix l'altar de Jujol de l'esglésiaAjuntament Vimbodí i Poblet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església parroquial de la vila de Vimbodí «oculta» una petita joia de l’arquitecte tarragoní Josep Maria Jujol, l’altar i retaule modernista de la Mare de Déu de Montserrat. Tot i les seves reduïdes dimensions, l’obra reflecteix com cap altra les múltiples facetes artístiques de Jujol: arquitecte, pintor i dissenyador.

L’historiador Damià Amorós ha realitzat una visita guiada per l’església aquest dissabte a la tarda i ha destacat que «Jujol se’ns mostra a Vimbodí com un artista total». La visita ha atret nombroses persones del municipi i també de fora, algunes fins i tot de Sant Joan Despí, on Jujol estava molt vinculat i on va dur a terme diverses de les seves obres més emblemàtiques.

L’obra està datada de 1941 i l’historiador Damià Amorós afirma que la imatge d’alabastre de la Mare de Déu de Montserrat va ser pintada per Jujol i les muntanyes de Montserrat pel pintor local Adrià Campdesuñer. L’altar va ser encarregat després de la Guerra Civil per una família de fora de la vila en agraïment a la bona acollida que els havien prestat durant la Guerra Civil en aquest indret.

tracking