Diari Més

Protesta

Enterren el riu Siurana

Una vuitantena de persones s’han vestit de negre i han portat creus per simbolitzar l’enterrament en un acte reivindicatiu

Els manifestants han portat creus i s'han vestit de negre

Enterren el riu SiuranaPlataforma Riu Siurana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Avui ens reunim per escenificar la mort i l’enterrament del riu Siurana». Amb aquesta contundent afirmació començava una manifestació per reivindicar la importància del riu per al Priorat i el mal que fa el transvasament d’aquest cap a Riudecanyes. Per tal d’escenificar-lo, els assistents han anat vestits de negre i han portat creus d’aquest mateix color.

L’acte convocat per la Plataforma el Riu Siurana, i al qual van assistir prop de 80 persones, va començar amb un manifest on van explicar que el riu mor cada any en arribar l’estiu. «La causa de la seva mort és l’espoli de l’aigua, que des de la seva conca es transvasa a la riera de Riudecanyes», afirmen des de la plataforma. Aquest transvasament suposa més del 90% que recull l’aigua del pantà de Siurana i com a conseqüència el riu queda sec.

«Al Priorat pensem que és necessari i possible revocar la injusta i caduca concessió i resoldre els problemes d’aigua del Camp amb alternatives més actuals i de menor impacte ambiental», recollia el manifest. «Demanem molt més que un cabal ecològic que garanteixi la vida del riu. Demanem una gestió pública, justa i transparent de l’aigua i poder exercir el dret de la conca a decidir l’ús de l’aigua», sentenciaven els manifestants.

Els membres de la plataforma denuncien que aquest estiu s’ha fet un segon transvasament que ha deixat el pantà de Siurana a només un 14% de la seva capacitat. Els manifestants han repartit tríptics informatius a tothom qui passava per la zona per donar a conèixer aquesta situació. A més, els manifestants també han acabat plantant les creus al voral de la carretera.

Els assistents han plantat les creus al voral de la carretera

Enterren el riu SiuranaPlataforma Riu Siurana

Han volgut escenificar la mort del riu Siurana amb una plantada de creus

Enterren el riu SiuranaPlataforma Riu Siurana

tracking