Diari Més

La reobertura del pàrquing dels Filadors es retarda fins a finals d'estiu

La contractació s’ha hagut de rectificar i dividir-la en diversos lots, per la qual cosa l’aparcament no s’ha posat en marxa al juliol, com estava previst

L'aparcament del carrer dels Filadors està tancat des del 2014.

La reobertura del pàrquing dels Filadors es retarda fins a finals d'estiuACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reobertura de l’aparcament soterrat dels Filadors, a Torredembarra, s’ha trobat en algun contratemps, fet que retarda la seva posada en marxa –prevista pel juliol– fins a finals d’estiu. «Podria ser a mitjà mes d’agost, tot i que és difícil posar dates. En tot cas, haurà d’estar operatiu abans que comencin, al setembre, les obres al carrer Pere Badia», explica el regidor de Governació José García. Les obres per modernitzar i reordenar aquesta via central del municipi suposarà una manca important de places d’aparcament, per la qual cosa Torredembarra necessitarà una alternativa i «els Filadors serà la solució», afegeix el regidor.

El retard en la reobertura d’aquest aparcament –clausurat fa quatre anys per l’elevada despesa que suposava mantenir-lo operatiu– es deu a una rectificació tècnica, segons ha explicat José García. I és que inicialment s’havia fet un sol lot per a la contractació dels treballs, però, finalment, s’ha hagut de dividir en tres «per tal de complir la normativa, segons ens van informar els tècnics, tot separant el que és inversió de manteniment», apunta el regidor de Governació. Amb tot, s’ha hagut de fer la rectificació i fer de nou la contractació. Ara, però, el projecte torna a avançar. Actualment, el reglament ja està en vigor i, en els propers dies, es prepararan totes les màquines perquè l’equipament entri en funcionament, a més de procedir a netejar l’espai. En total, el consistori haurà invertit prop de 23.500 euros.

Segons José García, primerament es posaran en marxa les 100 places de rotació (ubicades a la planta menys u de l’equipament) i, unes setmanes més tard, entraran en funcionament les places de lloguer. L’aparcament té capacitat per a vuit places per a persones amb mobilitat reduïda, sis furgonetes, 36 motos i 200 cotxes. Quant a les tarifes, el preu mensual de permanència de dia complet per a cotxes serà de 38 euros (IVA inclòs), mentre que les de mitja jornada i les de motocicleta valdran 20 euros. Pel que fa a les places de rotació tindran un cost d’un cèntim al minut, amb un preu d’1,8 euros per tres hores.

tracking