Diari Més

Municipi

El ple del Vendrell dissol el Patronat Municipal de l'Auditori Pau Casals

La figura jurídica ha passat a formar part de l’Ajuntament amb l’objectiu de simplificar l’estructura administrativa del consistori

El punt es va aprovar en la sessió plenària celebrada aquest dimarts, 31 de juliol.

El ple del Vendrell dissol el Patronat Municipal de l'Auditori Pau CasalsAJ. El Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Patronat Municipal de l’Auditori Pau Casals ha estat dissolt. Així ho va aprovar el ple de l’Ajuntament del Vendrell celebrat dimarts, tot donant continuïtat al procés iniciat el 2012 de simplificació de l’estructura administrativa del consistori i emmarcat en el Pla d’ajust vigent, que contempla com a una de les mesures la dissolució d’organismes autònoms. El punt es va aprovar per 13 vots a favor (equip de govern, Ciutadans, PP i ERC) i 7 abstencions (PxC, Sí Se Puede i Som Poble). Abans del 2012, l’Ajuntament tenia fins a 13 figures jurídiques diferents, entre patronats, empreses mercantils i el mateix Ajuntament. En aquests anys s’han anat dissolent el Patronat d’Esports, el de Promoció Econòmica i el Turisme, que van passar a formar part de l’Ajuntament, així com algunes empreses. Els dos únics patronats que seguiran actius seran el del Museu Deu –que no es pot anul·lar perquè respon a un mandat testamentari– i el de l’Hospital Asil Sant Salvador, per la seva càrrega històrica.

D’altra banda, durant el ple es va aprovar per unanimitat una proposta del grup municipal de Sí Se Puede per senyalitzar i adequar del camí de ronda El sender mediterrani, en considerar que podria representar una millora de l’atractiu turístic del municipi, convertint-lo en un eix vertebrador costaner per a la pràctica del senderisme. En concret, el ple va acordar crear un grup de treball per part de l’Ajuntament per estudiar el traçat del camí de ronda al pas pel municipi i demanar al Ministeri de Costes la redacció d’un projecte de senyalització i adequació del camí, així com una aportació econòmica necessària per tirar en davant el projecte.

La proposta que també va tirar endavant amb el suport de tots els grups va ser la presentada per Esquerra Republicana amb l’objectiu de millora de les interconnexions ferroviàries del Baix Penedès. Concretament, es va acordar instar a les autoritats i organismes competents que els trens de la línia R4 que actualment finalitzen el seu trajecte a Vilafranca del Penedès, continuïn el seu servei fins a l’estació de Sant Vicenç de Calders. I també que els trens de la línia R4 que actualment inicien el seu recorregut a l’estació de Vilafranca del Penedès, ho facin des de l’estació de Sant Vicenç de Calders.

tracking