Diari Més

Medi Ambient

El Baix Camp, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre, comarques amb risc molt alt d'incendi

El Departament d'Agricultura preveu que el risc augmenti aquest cap de setmana, però sense arribar a ser extrem

L'incendi forestal s'ha produït al costat de la C-44.

Quinze dotacions terrestres i set aèries dels Bombers treballen en un incendi a TivissaBombers de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les comarques del Baix Camp, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre el risc d'incendi és molt alt, segons el Departament d'Agricultura, que preveu que aquest cap de setmana el risc augmenti, sense arribar a ser extrem.

Malgrat que el risc és molt elevat en aquestes tres comarques, fonts del departament d'Agricultura han reconegut que «no es preveu que a cap punt s'arribi al perill extrem» a causa del romanent d'aigua i humitat acumulat.

Segons ha informat el Departament d'Agricultura, per activar l'alerta de prevenció d'incendis és necessari que hi hagi un «perill extrem», equivalent a nivell 3 d'alerta, que de moment no tenen previst que passi.

El mapa de predicció de perill d'incendis forestals, que s'actualitza diàriament en la pàgina web del departament, mostra tres punts de perill «molt alt», equivalents a un nivell 2 d'alerta, a zones forestals de les comarques del Baix Camp, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

Però aquest perill «molt alt» augmentarà durant el cap de setmana al litoral de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Empordà, encara que no arribarà al nivell tres Alfa, segons ha explicat un tècnic de prevenció d'incendis a Efe.

Així, malgrat l'actual onada de calor i les altes temperatures, la Generalitat no preveu que hi hagi cap incendi forestal perquè el risc d'incendis a la majoria del territori català és «moderat».

En aquest sentit, segons ha explicat el tècnic, no hi ha un risc de «perill extrem» ja que a Catalunya no hi ha una elevada sequera, la vegetació és verd i «hi ha una reserva acumulada» a causa de les pluges esdevingudes durant l'any que l'han beneficiat.

A més, el tècnic ha assenyalat com un altre motiu les humitats relatives altes que hi ha actualment a Catalunya, ja que els riscos elevats d'incendis es donen quan la humitat relativa és baixa.

tracking