Diari Més

Seguretat

L'agressió a dos agents eleva la tensió entre Mossos i els 'top manta'

El sindicat USPAC demana  seguretat als operatius i que s’actuï contra una activitat que es desenvolupa amb impunitat

Vídeo d'un testimoni. A l'esquerra, un venedor a punt de llençar una cadira contra els Mossos.

L'agressió a dos agents eleva la tensió entre Mossos i els 'top manta'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou episodi de tensió entre els venedors de top manta de Salou i agents de Mossos d’Esquadra acabava ahir amb dos agents ferits lleument i l’inici d’una investigació per identificar els participants del que es podria haver convertit en una batalla campal, en cas que les unitats policials no haguessin marxat del carrer del Sol, on van produir-se els fets. El sindicat USPAC s’ha mostrat contundent davant de l’incident d’ahir i ha demanat que, d’una vegada per totes, es garanteixi la seguretat en els operatius de Mossos contra el top manta. D’altra banda, demanen també que s’actuï amb contundència contra una activitat que es desenvolupa amb total impunitat.

L’incident d’ahir es produïa en el marc d’un dispositiu planificat al municipi, en què els agents van identificar dues persones que transportaven gran quantitat de material destinat al top manta. Ho feien al carrer del Sol, al barri de la Salut de Salou, abans que els venedors poguessin arribar al tram de la façana marítima on s’instal·len a diari.

Mentre els agents feien les identificacions al carrer Sol, un grup de persones es van enfrontar a la policia de manera agressiva, amb objectes contundents que van trobar a la vora, als contenidors, i van ocasionar danys en dos vehicles policials.

Segons sembla, quan els dos venedors van veure que se’ls estava identificant, van començar a cridar als companys que es trobaven per la zona. Ràpidament va aparèixer un grup nombrós i es va enfrontar als agents de policia que es trobaven fent l’operatiu –entre les unitats els ARRO i una unitat fura (agents de paisà)–. Els agents van decidir marxar i anul·lar l’operatiu davant l’evidència que, si es mantenien allà, podia desencadenar-se una batalla campal entre la policia i els senegalesos.

«És quasi el colofó d’allò que anem avisant des de fa anys: això ens marxa de les mans. Prou impunitat. Si és una activitat il·legal, cal actuar, però cal que els operatius es muntin amb seguretat», indica Josep Miquel Milagros, portaveu del sindicat de Mossos USPAC.

«Se’ls envia a l’escorxador»

«El que no pot ser és que enviïn només una patrulla, un binomi, per fer front al problema, i que els manters comencin a insultar i els agents hagin de marxar per no ser agredits. En cap altra situació succeeix. Enviar una patrulla, és enviar-la a l’escorxador», afegeix Milagros, qui subratlla la manca de valentia dels seus superiors per erradicar el problema.

El tram nord del camí de Ronda de Cambrils que limita amb Salou s’ha convertit, un cop més aquest estiu, en un autèntic mercadet de productes falsificats a l’aire lliure. L’ocupació és tan gran que, fins i tot, dificulta el trànsit de vianants a la zona. Qualsevol matí és fàcil veure els venedors carregats amb bosses i carros pel passeig Miramar de Salou dirigint-se a aquest tram de façana marítima. De fet, davant la presència de policia local cambrilenca, els venedors de top manta acostumen a esperar pacientment al tram del terme municipal de Salou –on gairebé tots tenen la seva residència, però on no venen– per entrar a instal·lar-se al tram de Cambrils. Dijous passat, ja es va viure un incident de tensió a la zona, quan la policia va intentar impedir-los el pas a Cambrils. L’incident d’ahir, de fet, no va alterar el mercadet diari i, al migdia, nombrosos venedors continuaven al passeig.

Segons Mossos, als dos identificats se’ls imputarà els danys als vehicles, atemptat contra els agents de l’autoritat, resistència i desobediència i un delicte contra la propietat industrial. S’ha obert una investigació per identificar la resta de persones implicades.

tracking