Diari Més

Noves imatges del gas lacrimogen que van llençar l'1-O a Mont-roig

El vídeo mostra també els agents de la Guàrdia Civil afectats a les portes de l’institut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou vídeo de dos minuts i tretze segons amb imatges de l’entrada dels agents de la Guàrdia Civil a l’Institut Antoni Ballester de Mont-roig del Camp el matí de l’1 d’octubre de l’any passat amb motiu del referèndum ha començat a circular per les xarxes socials. En les imatges es pot veure, amb dues perspectives diferents, des de dins i fora de l’institut, l’afectació que van provocar els gasos lacrimògens –que suposadament, va llençar la Guàrdia Civil– entre els veïns i els mateixos agents.

El vídeo comença amb l’acostament d’una formació d’agents de la Guàrdia Civil a la porta exterior tancada de l’institut. De sobte, es veu com es ruixa l’entrada des de fora amb el que sembla aigua. De fet, algú comença a cridar «aigua, aigua!», però, tot seguit, les persones que resistien darrere de les portes del pati comencen a retirar-se, tot cobrint-se la boca, tossint i escopint.

La seqüència d’imatges mostra el mateix moment des de l’exterior i com també alguns agents de la Guàrdia Civil reculen, tossint i escopint a terra, portant-se les mans al coll i als ulls. Tot seguit, les imatges mostren els veïns que volien impedir l’entrada de la Guàrdia Civil molt afectats pel gas. «Ens van ruixar. El gas aquest és molt potent, t’entra per les vies respiratòries i la sensació és d’ofegament», afirma una de les persones que es trobava a les portes de l’institut aquell dia.

Captura del vídeo on es veu alguns dels veïns plegant-se en notar l'efecte del gas.

Noves imatges del gas lacrimogen que van llençar l'1-O a Mont-roigCedida

tracking