Diari Més

Cultura

'El Misteri de la Selva' canvia d'imatge

L’ànima i la palma representen l’obra assumpcionista que es portarà a escena el 14 i 15 d’agost

En l'obra hi participen més d'un centenar de persones entre actors i responsables d'escena.

'El Misteri de la Selva' canvia d'imatgeCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ànima i la palma s’han convertit en les protagonistes principals de la nova imatge del Misteri de la Selva. El dissenyador, Pep Salvat, ha estat l’encarregat de treballar i de mostrar aquest canvi d’imatge amb la que es vol representar l’obra assumpcionista més antiga d’Europa en llengua romànica. La palma i l’ànima són dos del elements simbòlics que tenen un protagonisme essencial a la representació del misteri. Els dos elements apareixen en diferents fragments de l’obra. Per una banda, la palma és un element protector que simbòlicament Jesús envia a la Mare de Déu en el moment d’anunciar la seva mort. La palma segueix el fil argumental de l’obra des del moment que comença a anunciar-se la mort de la Mare de Déu fins a la resurrecció. L’ànima és l’element més característic del misteri.

L’assumpció de la Mare de Déu al cel es va representar sempre amb la dicotomia de cos i ànima, que apareixen per separat i que arribaran al cel de forma conjunta.

Amb aquests dos elements s’ha volgut buscar una representació global de tots els diferents protagonistes del Misteri de la Selva però representats per símbols permanents a l’obra.

A més a més d’aquest canvi d’imatge el Misteri de la Selva també ha llençat un vídeo promocional que s’ha el·laborat des de Canal Camp Tv i potenciarà les xarxes socials on aquest any ha estrenat també el nou Instagram del @misteriselva

En el Misteri de la Selva hi participaran més d’un centenar de persones entre actors i actrius (tots els personatges estan representats per gent del poble o per gent que hi està vinculada d’alguna manera) i responsables de la posada en escena, que es farà com és tradicional els dies 14 (a les 10 de la nit) i 15 d’agost (a les 8 del vespre) a l’església parroquial de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp, una construcció fonamental de l’arquitectura catalana del renaixement.

Aquest serà un any de consolidació per els papers principals del Misteri. El pròxim dissabte dia 11 es farà el primer assaig general previ a les representacions, i el diumenge 12 d’agost, l’últim, a la mateixa església.

El fil argumental del Misteri porta Maria des de casa seva, lloc de la seva mort, fins al indret on és sepultada i finalment, fins a la glòria celestial. Cadascun dels dos grans passos de l’acció dramàtica (mort i sepultura, resurrecció i glorificació de Maria) és assenyalat per una baixada de Jesucrist des del cel, acompanyat d’àngels i de sants.

La Representació de l’Assumpció de Madona Santa Maria és el primer text complet d’un drama o misteri assumpcionista català, anterior al misteri de València (fragmentari), del primer terç del segle XV, o al misteri d’Elx. Durant els darrers anys ha traspassat les fronteres del Baix Camp i s’ha representat íntegrament a Tarragona, Elx, Montserrat, Roma i Jerusalem.

tracking