Diari Més

Commemoració

L'Escolania de Montserrat actuarà a Cambrils l'octubre vinent

Els escolans cantaran a l’ermita de la Mare de Déu del Camí dins Any Cardenal Vidal i Barraquer

L'escolania

L'Escolania de Montserrat actuarà a Cambrils l'octubre vinentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Escolania de Montserrat oferirà un concert extraordinari el proper 3 d’octubre a l’ermita de la Mare de Déu del Camí de Cambrils per commemorar el 150è aniversari del naixement del Cardenal Vidal i Barraquer. L’acte forma part del programa de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, organitzat per l’Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

L’Any Cardenal Vidal i Barraquer commemora que aquest 2018 es compleixen els 150 anys de naixement a Cambrils, el 3 d’octubre, iels 75 anys de la seva mort a Friburg (Suïssa), el 13 de setembre.

El concert de l’Escolania de Montserrat del 3 d’octubre serà l’acte central del’Any Vidal i Barraquer, coincidint amb el dia exacte que farà 150 anys del naixement del cardenal. L’actuació començarà a les 19:30 hores amb una conferència del pare Josep Massot i Muntaner, premi d’Honor de les Lletres Catalanes, autor de la reedició del llibre 'Vidal i Barraquer, cardenal de la pau' escrit per Mossèn Ramon Muntanyola, i director de les Publicacions de l’Abadia de Montserrat. En acabar, a les 20:15 hores, començarà el concert extraordinari de l’Escolania, formada per més de 50 nois de 9 a 14 anys.

L’Escolania de Montserrat és una de les escoles de música més antigues d’Europa. Ja en el segle XIII, apareix en el Monestir benedictí i Santuari marià de Montserrat un petit grup de nois que, per mitjà de la pràctica del cant i de diversos instruments musicals, estan al servei d’aquest lloc.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el Comissionat de l’Any Cardenal Vidal i Barraquer, Josep Maria Panicello, han presentat aquests dimecres els actes centrals de l’any dedicat a aquest fill il·lustre de Cambrils, acompanyats del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Lluís Abella.

tracking