Diari Més

Meteorologia

Tarragona, en alerta groga per altes temperatures

Un total de 14 províncies de 6 comunitats de l'Estat es troben en alerta per temperatures que arribaran als 40 graus

Vianants caminant pel passeig de la platja de La Pineda.

Arriba un cap de setmana marcat pel sol i la calorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catorze províncies de sis comunitats autònomes es troben avui en alerta groga per temperatures que assoliran els 40 graus a Andalusia i les mínimes no baixaran dels 20-25 graus, segons informa avui l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Entre aquestes províncies hi figuren les quatre catalanes, Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida, on es pot arribar a temperatures entre 34 i 38 graus en zones com el Prepirineu, Pirineu, la despresió central, prelitoral i Empordà.

Còrdova, Huelva i Jaén són les províncies andaluses que es troben en avís groc per temperatures entre els 36 i els 39 graus, que poden assolir els 40 a la campanya cordovesa i a la Vall del Guadalquivir.

A l’Aragó, les províncies d’Osca, Terol i Saragossa són també en avís groc perquè el mercuri podrà marcar en algunes zones temperatures entre els 35 i els 38 graus, sobretot al Pirineu oscenc, Baix Aragó i la ribera de l’Ebre.

A Castella-la Manxa són Albacete i Conca els que tenen avís groc per termòmetres que podran marcar entre 35 i 37 graus, especialment en l’Alcarria de Conca i tant a La Manxa d’Albacete com en l’habitant de Conca.

A la Comunitat de Madrid, especialment l’àrea metropolitana, l’Henares i les zones sud, oest i les Hortes, es podran assolir temperatures de fins 36 graus.

A les Balears, Mallorca tindrà també temperatures de 36 graus a l’interior, especialment entre el migdia i les sis de la tarda.

L’Aemet informa que amb alerta groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.

Cal recordar que demà 1 d’agost, amb l’arribada del nou mes, també arribarà la primera onada de calor de l’estiu que afectarà tota la península ibèrica.

tracking