Diari Més

Judicial

S'aixeca parcialment el secret de sumari dels atemptats del 17-A a Barcelona i Cambrils

El jutge de l'Audiència Nacional accepta que els ajuntaments dels dos municipis es personin en la causa però ho denega al de Ripoll

Imatge del vehicle en què circulaven els cinc terroristes, que va quedar bolcat.

Cinc atacants morts en un atemptat terrorista a CambrilsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha aixecat parcialment el secret de sumari de la investigació dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils, segons han indicat a l'ACN fonts jurídiques. El magistrat, però, manté secretes les peces de la causa que fan referència a informació relacionada amb entrades i registres, comunicacions telefòniques, protecció de testimonis i comissions rogatòries. Andreu ha acceptat que els ajuntaments de Barcelona i Cambrils es puguin personar a la causa, però ho ha denegat als de Ripoll.

Entre la documentació que es fa pública hi ha 21 volums que estan digitalitzats. També hi ha 4 DVD amb imatges dels acusats manipulant explosius i altres que mostren l'atropellament a la Rambla de Barcelona. El jutge permetrà a les parts visualitzar aquests DVD a les parts a la Secretaria de l'Audiència Nacional, amb l'expressa prohibició de poder fer cap còpia per evitar-ne la seva difusió.

La interlocutòria d'aixecament parcial del sumari també cita a declarar dilluns vinent a dos testimonis protegits a les 10.30 hores.

tracking