Diari Més

Medi Ambient

La Plataforma del riu Siurana convoca una mobilització per a 'l'enterrament' del riu

L'acció de protesta vol aplegar gent vestida de dol i amb creus negres

Imatge general de la presa de Siurana

La Plataforma del riu Siurana convoca una mobilització per a 'l'enterrament' del riuACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim dissabte 4 d’agost, a les 7 de la tarda, la Plataforma del riu Siurana ha llençat una convocatòria de protesta en al qual reclama que s'hi assisteixi, al pont de la Venta d’en Pubill, amb «una creu negra i vestit de dol».

La Plataforma convoca a 'l’enterrament' del riu per denunciar «l’espoli de l’aigua». Segons argumenten en un comunicat, des de la plataforma s'argumenta que, «amb el pantà amb només 3 Hm3, un 25% de la seva capacitat, s’ha programat el segon transvasament d’aquest estiu, 1 hm3, que deixarà el pantà amb 2 Hm3, el 17%».

Les conseqüències del trasvassament d'aigua del pantà de Siurana a Riudecantes són, segons la plataforma, l'assecament del riu, pous i aqüífers baixos i «pobles i pagesos amb problemes de falta d’aigua».

Pels responsables de la plataforma, «el Camp de Tarragona té resolts el problemes d’aigua amb el mini transvasament de l’Ebre, però a més hi ha diverses alternatives pel proveïment, amb menor impacte ambiental, que farien del tot innecessari el transvasament del Siurana».

I conclouen que, «el Priorat necessita l'aigua pel seu desenvolupament i el riu l’aigua per protegir un patrimoni i un paisatge natural únic».

tracking