Diari Més

Infraestructures

La Diputació defensa que la millora de la carretera entre la Selva i Almoster opta pel «traçat òptim»

El ple va aprovar l'estudi i ara s'ha de redactar el projecte constructiu i treure'l a licitació

TRaçat actual de la carretera a l'altura d'Almoster.

La Diputació defensa que la millora de la carretera entre la Selva i Almoster opta pel «traçat òptim»Google

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona defensa que la millora de la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp és, d'entre les alternatives plantejades a l'inici i segons els estudis fets, «la més òptima» des del punt de vista tècnic, econòmic i mediambiental. Les conclusions s'han presentat aquest dimarts amb els alcaldes dels municipis i el diputat del servei d'Assistència al Territori de la Diputació, Josep Masdeu. Segons l'ens, l'opció escollida facilita la descongestió del trànsit a la travessera d'Almoster, és la solució més segura per al trànsit de vehicles, bicicletes i vianants, l'alternativa amb menys afectació a camins i serveis i la que té la solució de drenatge més integrada al terreny. També apunten que és més econòmica i rendible socioeconòmicament i la menys complexa en execució. Pel que fa a l'aspecte mediambiental, és la que presenta una menor afectació a la xarxa hidrològica i a la permeabilitat ecològica, i també un menor impacte acústic, segons la Diputació. El pressupost base de licitació estimat d'aquestes obres és de 3.605.244,65 euros.

El darrer ple de la Diputació, divendres passat, va aprovar definitivament l'Estudi informatiu actualitzat del condicionament de la carretera i el seu estudi d'impacte ambiental. L'aprovació es duu a terme un cop resoltes les al·legacions presentades i feta la tramitació ambiental. En dos anys, s'ha definit el millor traçat i s'han estudiat les al·legacions. El proper pas és la redacció del projecte constructiu, la licitació i l'inici de les obres d'aquesta carretera, amb una longitud de 3 quilòmetres i una freqüència de pas de 1.590 vehicles al dia. La Diputació gestiona aquesta carretera des de l'any 2007.

Aquesta alternativa triada preveu la construcció d'una rotonda al punt quilomètric 1,400 de la carretera TV-7048 a la intersecció del camí de la Creu, a Almoster. Mitjançant un tram de 1.480 m de longitud en variant per eliminar el trànsit de pas per la travessera d'Almoster. Aquest tram passa pel nord del camí de la Creu i arriba a una rotonda de 40 m de diàmetre exterior, que permetrà l'accés a Almoster per un tram de l'actual traçat de la T-3231, que quedarà com a vial de servei. El segon tram en variant d'aquesta alternativa, per tal d'evitar el pas per lleres de barrancs de l'actual carretera, acaba en la intersecció amb el camí de la Llebreta i té una longitud de 1.160 m. En aquest tram hi ha dos encreuaments de barrancs: el de la Conca al punt quilomètric 1,820 i el torrent d'en Bartra, al punt quilomètric 2,090.

Des del camí de la Llebreta s'inicia un tercer tram de condicionament fins al punt on hi ha la rotonda existent en l'entrada al municipi de la Selva del Camp per la carretera C-14, amb una longitud de 1.060 m. L'antic traçat de la carretera T-3231 queda com a vial de servei segregat. A banda de mantenir l'accés a les finques, aquest vial de servei permetrà una circulació més segura de ciclistes i vianants per una banda, i dels vehicles per una altra, en reduir els accessos a la carretera.

tracking