Diari Més

L'Escola Marta Mata començarà el curs amb els problemes de calefacció

Els treballs per solucionar les mancances han sortit a licitació i podrien començar durant el primer trimestre del curs

Alumnes manifestant-se pel fred a les aules, el curs passat.

L'Escola Marta Mata començarà el curs amb els problemes de calefaccióSOM POBLE EL VENDRELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els problemes del sistema de calefacció i d’aïllament que l’Escola Marta Mata del Vendrell arrossega des de fa temps seguiran presents quan comenci el curs, el proper mes de setembre. La previsió era poder solucionar la problemàtica aquest estiu, però els terminis s’han allargat i les obres de reforma i ampliació de la instal·lació de la calefacció i actuacions sobre l’aïllament del centre no han sortit a licitació fins aquest mes de juliol, amb un valor de 377.569,32 euros (IVA inclòs).

El termini perquè les empreses interessades presentin la seva proposta finalitza el tres de setembre. Posteriorment, s’haurà d’adjudicar el projecte i l’empresa guanyadora del concurs disposarà, llavors, de tres mesos per executar els treballs. Amb aquest calendari, les obres no estarien finalitzades fins a finals d’any o inicis del següent, per la qual cosa, els alumnes seguiran amb la mateixa situació durant la propera tardor.

Tal com es va acordar el passat mes de gener, el cost dels treballs els assumeix el Departament d’Ensenyament, una execució que es fa de forma subsidiària. I és que se n’havia de fer càrrec l’empresa que va projectar i construir l’escola –Teyco SL–, però aquesta va comunicar el setembre del 2017 la seva situació econòmica de concurs de creditors, per la qual cosa no faria cap actuació.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell, Kenneth Martínez, valora positivament el compromís d’Ensenyament i, tot i que «el període òptim per fer obres a una escola són els mesos d’estiu», remarca que «el projecte tira endavant amb la licitació i amb la llicència d’obres ja aprovada» i que cara els mesos freds «el problema ja estarà solucionat». Els treballs es realitzaran amb les classes ja iniciades, «però les obres no s’han de fer dins de les aules, així que esperem que molestin el mínim possible als alumnes», afegeix Kenneth Martínez.

Els escolars es queixen del sistema de climatització de l’escola des de fa cinc anys, quan els 2013 es va construir el centre. Segons una auditoria encarregada pel Departament d’Ensenyament, el sistema de calefacció pateix manca de potència i, a més a més, l’edifici té problemes d’aïllament.

Amb aquest diagnòstic, l’objecte dels treballs que es realitzaran properament és el tancament perimetral de l’espai de sota coberta i la instal·lació d’un nou sistema de climatització a les aules amb l’objectiu de dotar l’edifici de temperatura de confort. Segons la memòria del projecte, per tal de pal·liar l’actual funcionament incorrecte, s’ajustaran els paràmetres de temperatura i cabal i es complementarà amb un sistema VRV, amb regulació individual per a cada una de les aules.

tracking