Diari Més

Vallbona obre portes a la música

El claustre del monestir acollirà tres concerts de música clàssica en el marc del cicle ‘La Pedra Parla’

Els concerts es realitzaran al claustre del monestir cistercenc.

Vallbona obre portes a la músicaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de setmana del 4 i 5 d’agost el monestir cistercenc de Santa Maria de Vallbona de les Monges acollirà tres concerts de música clàssica en el cicle La Pedra Parla. L’escenari serà el claustre del monestir, de manera que la música compartirà protagonisme amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que l’habita, des de fa vuit-cents anys, de manera ininterrompuda.

El primer concert serà dissabte 4 d’agost a les 19.30 h. Per a la inauguració del cicle s’ha comptat amb la formació vocal i instrumental Ensemble O vos Omnes, que presentarà un programa barroc protagonitzat per Charpentier i amb la interpretació de l’oratori més influent de la seva època: La història de Jefté, de Carissimi. El concert estarà dirigit per Xavier Pastrana, director i fundador de l’Ensemble. El mateix dissabte, però a les 22 h., tocarà Josep Maria Colom, un dels pianistes més reconeguts de la seva generació, amb un programa centrat en dos autors fonamentals en la història de l’instrument: Debussy –del qual es commemora el 100 aniversari de la seva mort– i Chopin, amb la interpretació de la seva segona sonata. El cicle es clourà diumenge dia 5 a les 22 h. amb l’actriu i soprano Anna Moliner, que cantarà acompanyada al piano per Jordi Domènech, presentant un programa desenfadat que evolucionarà des de la música de Mozart fins al musical de Broadway.

Segons detalla el director artístic del festival, Jordi Domènech, «ja des dels seus inicis el cicle no ha volgut decantar-se per un criteri temàtic dedicat a un compositor determinat o a una època en concret, sinó que ha tingut la voluntat de mantenir-se obert a tots els gèneres i estils de la música clàssica, sota l’única idea d’oferir bona música, programes variats, i moltes vegades encarregats i dissenyats de manera especial per ser interpretats a Vallbona».

El cicle, que aquest any arriba a la seva quarta edició, està organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i té per objectiu potenciar l’activitat cultural del territori en espais singulars com els monuments. Tal com explica Domènech, el fet de programar precisament en llocs amb aquestes característiques determina el perfil de la programació: «L’arquitectura, les característiques dels diversos espais del monestir i la voluntat de no interferir en la vida quotidiana de la comunitat ens obliga a ser molt curosos, no només en la tria de les formacions instrumentals i vocals, sinó també en les característiques dels programes que s’interpreten».

Les entrades i abonaments al cicle es poden adquirir a través de www.codetickets.com i al Reial Monestir de Santa Maria o a l’Oficina de Turisme de Vallbona de les Monges. Els preus van dels 20 als 22 euros (menors de 12 anys gratuït), l’abonament per als tres concerts és de 50 euros, i els estudiants de música tenen dues entrades al preu d’una. Existeix la possibilitat d’allotjar-se a l’Hostatgeria del Monestir.

Una edició anterior del cicle.

Vallbona obre portes a la músicaCedida

tracking