Diari Més

Seguretat Ciutadana

Prop de 80 persones se sotmeten al control preventiu d'alcoholèmia

L’èxit de la iniciativa fa que el cos de la Policia Local del Vendrell plantegi la seva continuïtat

Pancarta amb què la Policia Local del Vendrell apel·lava a la responsabilitat dels conductors.

Prop de 80 persones se sotmeten al control preventiu d'alcoholèmiaPolicia Local del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’una vuitantena de persones s’han sotmès, durant aquest cap de setmana, al control d’alcoholèmia preventiu i voluntari que, durant tres nits i coincidint amb la Festa Major del Vendrell, el cos de la Policia Local d’aquest municipi ha instal·lat en un estand.

La iniciativa, pionera i sorgida des del mateix cos policial vendrellenc, ha estat tot un èxit, fins al punt que es planteja la seva continuïtat en esdeveniments on hi ha un consum d’alcohol habitual.

Prop d’una vuitantena de persones s’han acostat –durant les nits de dijous, divendres i dissabtes– a l’espai habilitat per la Policia Local del Vendrell a la zona del Botafoc. La ubicació no ha estat casual. És en aquest indret on s’han organitzat els concerts amb motiu de la Festa Major de Santa Anna del Vendrell. Els agents han obert l’estand entre les tres i dos quarts de set del matí durant aquests tres dies i la resposta ha estat molt positiva, sobretot tenint en compte que, aquells que se sotmeten a la prova d’alcoholèmia voluntària ho han fet per, probablement, decidir si estaven o no en condicions de conduir.

«Abans de conduir, estàs en condicions de fer-ho?», «No caiguis al parany: comprova-ho ara sense compromís», «Només agafa el cotxe si estàs al cent per cent», o bé «No deixis que els teus amics agafin el cotxe o pugin al vehicle d’algú que ha begut», són els missatges amb què la Policia Local del Vendrell apel·lava directament a la responsabilitat de les persones que han assistit als esdeveniments festius del Botafoc. A l’espera del balanç definitiu d’aquesta campanya, l’endemà de la primera nit de controls d’alcoholèmia voluntaris i preventius ja s’albirava l’èxit de la iniciativa quan des del cos policial es piulava, al seu compte oficial de Twitter, «ahir a la carpa vam fer al voltant de 50 proves voluntàries. Només 4 van donar per sota del màxim permès. Avui ens trobareu al mateix lloc pel que necessiteu. Bona FM, gaudiu-la amb seny i respecte!».

Durant aquest cap de setmana de Festa Major de Santa Anna al Vendrell també s’ha habilitat un punt lila per tal que la ciutadania pogués denunciar casos d’assetjament sexual i estava en ple funcionament l’App per avisar la policia.

tracking