Diari Més

Meritxell Cano, regidora de Festes de l'Ajuntament de Constantí

«L'èxit d'una bona festa és la col·laboració amb les entitats»

Constantí encara els dies centrals de la Festa Major, amb els actes tradicionals i diversos concerts

Meritxell Cano, regidora de Festes de l'Ajuntament de Constantí

«L'èxit d'una bona festa és la col·laboració amb les entitats»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com es presenta la Festa Major de Sant Feliu?

—Es presenta amb molta il·lusió i carregada d’activitats.

—Quins són els actes més destacats que enguany inclou el programa?

—Aquest primer cap de setmana hem tingut els actes del 20è aniversari del Club Natació Constantí, una exposició de motos clàssiques al poliesportiu i com a novetat d’enguany el primer Campionat de Bitlles Catalanes Vila de Constantí. De cara a aquesta setmana que comencem, tenim els actes més tradicionals com són el pregó, la cercavila, les Dames i Velles, les diferents orquestres, els inflables d’aigües pels nens, i com a novetat, la segona edició de Barraques, que enguany en lloc de ser una nit, són dues.

—Constantí enguany tindrà com a pregoner a Quim Masferrer. Com va sorgir la idea que fos ell i què n’esperen del seu pregó?

—Ja feia temps que el seu nom rondava, però, personalment jo no coneixia ben bé el que feia. Una nit em vaig enganxar a El Foraster i des d’aleshores ja el vaig continuar veient-lo fins al final. Crec que és un programa molt bonic i per això vam decidir que fos ell el pregoner. Esperem que sigui un pregó divertit i emotiu a la vegada i, en definitiva, que agradi a tothom.

—Un altre dels plats forts, com em comentava, és la segona edició de Barraques. Quina valoració fan de les primeres i que n’esperen de les d’enguany?

—La primera edició va ser tot un èxit. Quan fas alguna cosa nova, no saps com respondrà la gent, si vindran o si els hi agradarà. Però tant l’Ajuntament com les entitats que participen a Barraques creiem que va ser un èxit. Va venir moltíssima gent. De fet, és una plaça força gran i costa veure-la plena. Però aquella nit, a la plaça no hi cabia una ànima. La valoració és boníssima. Per això, enguany vam decidir continuar apostant per les Barraques i no només apostar-hi, sinó afegir-hi una altra nit. L’any passat ens vam quedar amb ganes de més.

—La música i els espectacles són una part important del programa. A banda de Barraques, quins més en destaca?

—Tenim l’Orquestra Internacional Maravella, que ens acompanyarà el dia del patró en el concert de gala i el ball de festa major. El divendres tenim l’orquestra Venus i dissabte l’orquestra Welcome Band, que esperem que facin que la plaça faci goig. Diumenge tenim el tradicional espectacle de revista que enguany compta amb la veu de Karina. Suposo que amb les seves cançons els més grans es transportaran a l’època de joventut.

—Coincidint amb les festes, han engegat una campanya de prevenció de conductes sexistes. Com ha sorgit i quina serà la seva trajectòria?

—A banda de ser la regidora de Festes, també sóc la regidora de la Dona i en la societat en la qual ens ha tocat viure, tenim un paper difícil. Sempre he dit que una manera fonamental per evitar aquests tipus d’actituds i agressions sexistes és amb l’educació que es dóna des de baix. Quan comenci l’escola, engegarem campanyes tant a l’escola com a l’Institut. Però volíem començar amb la nit de Barraques. Volíem que la gent fos conscient, en una nit de festa, que la festa és per passar-s’ho bé i, per tant, ha d’estar lliure d’agressions i hi ha d’haver respecte. Per això vam decidir engegar la campanya.

—Deixant de banda les festes, quina valoració fa d’aquesta legislatura que encara la seva recta final?

—Estic molt contenta tant pel que fa a festes com pel que fa a la relació amb les entitats. L’èxit d’una bona festa és la col·laboració que hi ha sempre entre les entitats i l’Ajuntament. Estic molt contenta, perquè sempre que hem demanat ajuda a les entitats, l’hem tingut. Des de l’Ajuntament hem fet moltes coses amb les entitats i continuarem treballant. Al final governar és això, és l’entesa entre l’Ajuntament i el poble. I les entitats no deixen de ser poble.

—Què els desitja, tant als constantinencs com a la gent que vingui al poble a gaudir de la festa?

—Els desitjo que gaudeixin tant com les persones vinculades a la regidora de Festes hem gaudit organitzant-la. Sempre amb molta responsabilitat, però que s’ho passin bé, que vinguin a tots els actes possibles, perquè al final això està fet per ells.

tracking