Diari Més

Serveis

L'ACA i el Consell Comarcal del Baix Camp acorden ampliar la depuradora de Cambrils

El pressupost és d'1,9 milions d’euros i es preveu que s'inicien les obres durant l’últim trimestre d’aquest any

El pressupost per ampliar la depuradora de Cambrils és d'1'9 milions d'euros.

L'ACA i el Consell Comarcal del Baix Camp acorden ampliar la depuradora de CambrilsACA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consell Comarcal del Baix Camp han signat un conveni per a l’execució de les obres d’ampliació de la depuradora de Cambrils. Mitjançant aquest acord es determina com es durà a terme el finançament de l’actuació esmentada, que està inclosa en l’actual planificació hidrològica catalana (2016-21).

L’ACA aportarà 1,9 milions d’euros per a dur a terme els treballs, que es preveu que es puguin iniciar durant l’últim trimestre d’aquest any.

Millores a la planta

El Consell Comarcal del Baix Camp va redactar, en base a un anterior conveni amb l’agència, el projecte constructiu d’ampliació de l’estació depuradora. Aquest contempla augmentar la capacitat d’aireació als reactors biològics, amb una aportació completa d’oxigen amb bufadors de levitació i retirada dels rotors Orbal.

També preveu millores en el pou de recepció de cubes, amb la instal·lació d’una nova estació de recepció dels residus externs i l’ampliació de la deshidratació i/o de l’emmagatzematge amb la instal·lació d’una nova centrífuga i d’una nova sitja de fangs.

Sanejament a Catalunya

El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat (període 2016-21) inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes de sanejament existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

A data d'avui les 517 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa al Baix Camp, la comarca compta amb 17 depuradores en servei que sanegen les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.

tracking