Diari Més

Societat

Ports de la Generalitat ha modernitzat el passeig marítim de Cambrils

El projecte ha potenciat el passeig marítim, la zona nàutica de ribera i la zona de pesca

La Generalitat ha invertit 451.000 euros per modernitzar el passeig marítim de Cambrils.

Ports de la Generalitat ha modernitzat el passeig marítim de CambrilsTES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, entre altres autoritats i directius, ha visitat el passeig marítim de Cambrils, després de la seva modernització. Amb aquestes obres s’ha donat continuïtat a la façana marítima des de l’entrada del Club a la dàrsena pesquera, potenciant la sostenibilitat i la integració del port i la ciutat, amb la millora dels espais per als ciutadans i els usuaris del port. El projecte ha suposat una inversió de Ports de la Generalitat de 451.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

Joan Pere Gómez Comes, ha valorat les obres del passeig marítim afirmant que «el passeig continuarà sent la gran finestra per als cambrilencs i els turistes al port i a la mar, però més modern». El gerent de Ports de la Generalitat ha afegit que el projecte forma part de la línia estratègica de l’Administració portuària que ha «d’impulsar noves façanes portuàries que acullin activitats ciutadanes i activitats que dinamitzin el turisme i l’economia local i comarcal».

Passeig marítim

Entre les actuacions que s'han dut a terme al passeig marítim hi ha la instal·lació d'unsistema intel·ligent de plaques lumíniques sobre l’asfalt al pas de vianants davant de es Escales Reials.Així, quan detecta la presència d’un usuari s’il·lumina i alhora activa un senyal d’avís vertical al costat de la vorera.

També s'ha col·locat un panell digital informatiu per donar difusió a les activitats del port, del municipi i d’interès general. S'ha instal·lat una barana a les Escales Reials, s'ha millorat el paviment a la Plaça dels Pins i al Passeig de les Palmeres.

Zona nàutica de ribera

Ala plataforma interior del passeig marítim, prop de les Escales Reials,s’ha creat una zona d’espera amb una pèrgola per als usuaris de xàrters nàutics i vaixells turístics locals. S'han millorat els pantalans de fusta on amarren les embarcacions i s'ha adequat la plataforma interior del passeig per diferencia la circulació de vehiclesdel vial per a vianants.

Zona de pesca

Pel que fa a la zona de pesca, s’han instal·lat noves portes automatitzades que es poden operar des de terminals smartphone. S'ha renovat el paviment i la senyalització de l'entorn de la llotja i s'ha millorat l'accés al Passeig de l'Espatller.

tracking