Diari Més

Energia

La central de Vandellòs II pateix una incidència en el procés d'arrencada

El succés no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient

Imatge de la Central Nuclear Vandellòs II.

La Fiscalia investiga deficiències de seguretat a la central nuclear Vandellòs IIACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La central nuclear de Vandellòs II ha patit un incident en el procés d'arrencada, sense impacte per als treballadors ni la població, després de la vint-i-dosena parada programada de recàrrega de combustible, que va finalitzar ahir, segons ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

El succés, que no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient, es classifica com nivell 0 preliminar en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

El CSN ha informat que en el procés de pujada de potència nuclear per a assolir les condicions nominals de l'operació (mode 1), els gestors de la central van detectar un error en la instrumentació de flux neutrònic rang de potència estès del tren B.

Aquesta instrumentació mostrava, a la sala de control i al panell de parada remota, una indicació que no era d'acord amb els paràmetres reals i, a més, la desviació era més gran de la permesa per les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF), afirma el CSN.

L'error té el seu origen en la modificació de disseny implantada durant la parada de recàrrega a les cabines d'instrumentació de l'esmentat tren B i per tant, aquest estava present en el moment d'assolir l'anomenat mode 3, que marca el moment a partir del qual comença el termini que s'estableix en la corresponent ETF.

Una vegada constatada que la instrumentació era inoperable i que s'ha arribat al temps màxim permès per les ETF per estar en l'esmentada situació, es van dur a terme les accions necessàries per a la parada de la planta.

El CSN, segons s'estableix en els seus procediments, ha informat a través de la seva pàgina web de la recepció de notificació d'aquest succés.

tracking