Diari Més

Música Clàssica

Vladimir Viardo, al festival pianíssimo

És un dels professors més reconeguts del món i serà al festival de piano de Torredembarra

És el primer cop que Vladimir Viardo farà classes magistrals a Catalunya.

Vladimir viardo, al festival pianíssimoCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bernat Sánchez és un jove pianista barceloní de 23 anys que aquest estiu ha acabat els seus estudis. Després del seu pas per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Liceu, ara es troba amb la necessitat i les ganes de fer concerts i seguir amb la seva formació. Ell és una de les joves promeses del piano que actuaran en el marc del Festival Pianíssimo, que es farà a Torredembarra del 24 de juliol a l’1 d’agost. «Poder fer concerts és bàsic per als músics com nosaltres, que no som grans estrelles, perquè ens dona aire. A més, propostes com Pianíssimo ens permet conèixer persones noves, com les que vindran la setmana que ve, o accedir a grans mestres com és el cas de Vladimir Viardo».

Aquesta és precisament la raó de ser de Pianíssimo, assegura la seva impulsora, la pianista Diana Baker: «Volem promocionar joves pianistes catalans, i afavorir que puguin tenir accés als millors professors del món, com és el cas de Viardo».

Del 24 al 30 de juliol hi haurà recitals de joves pianistes a l’Espai Cultural Sala del Mar de Torredembarra. Les sessions seran cada vespre a les 21h, i el preu de l’entrada és de 7 euros. Cada estudiant farà el seu recital, i el mestre Viardo hi assistirà com a oient. El dia següent, els joves podran fer classes amb ell, en unes classes magistrals que es faran totes les tardes, en horari de 16 a 20h a Cal Maiam. L’entrada és lliure, els oients que ho desitgin hi podran accedir pagant un preu de 50 euros per sessió. «És la primera vegada de Vladimir Viardo ve a Catalunya, som amics de fa molts anys, i quan em va confirmar que volia venir, vam dissenyar el programa del Festival al seu voltant», explica Baker.

La carrera del pianista rus va despegar després de la victòria i medalla d’or al IV Concurs Internacional de Piano Van Cliburn el 1973. El 1989, el North Texas College of Music va nomenar Viardo professor, i aviat es va forjar una reputació com a professor extraordinari, essent un dels més buscats i demanats del món. La seva llista d’estudiants inclou joves artistes d’Europa, Amèrica, Sud-àfrica i Àsia, molts d’ells guanyadors de competicions d’alt nivell pianístic i de primer ordre, essent les classes magistrals de Viardo de les més buscades, tant a Europa (Croàcia, Portugal, Alemanya, etc.) com a Amèrica.

A més de les lliçons magistrals, Viardo oferirà un concert, el dia 1 d’agost, a les 21 h. al Pati del Castell. El preu de l’entrada és de 10 euros. El dia abans, 31 de juliol, també es podrà gaudir de l’actuació del també mundialment famós pianista rus Vladimir Sverdlov-Ashkenazy. L’encarregat d’inaugurar el Festival Pianíssimo el 24 de juliol serà el també pianista rus Feodor Veselov. D’altra banda, els joves pianistes que actuaran a l’Espai Cultural Sala del Mar són Blai Manyer, Mariona Sarquella, Júlia Fortuny, Xavier Ricarte, Bernat Sánchez i Nil Solé. Per a més informació es pot consultar la pàgina web www.pianissimo.eu.

Els pianistes Júlia Fortuny i Bernat Sánchez.

Vladimir viardo, al festival pianíssimoCedida

tracking