Diari Més

Festa Major

El Seguici Festiu aplega més de 3.000 persones a Riudoms

Enguany, s'ha recuperat el Ball de Bastons

Imatge del Seguici Festiu de Riudoms.

El Seguici Festiu aplega més de 3.000 persones a RiudomsAjuntament de Riudoms

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Seguici Festiu de la Festa Major de Sant Jaume de Riudoms de 2018 ha aplegat més de 3.000 persones al llarg de la tarda i vespre del diumenge. La màxima afluència de públic es va produir durant els Balls de Lluïment i a la gran ballada finals a la plaça de l’església.

Des de fa uns anys, les entitats i l’Ajuntament de Riudoms ha fet créixer la festa major amb l’ampliació del seguici amb nous elements festius i amb la recuperació de balls patrimonials. Si l’any passat el gran protagonista va ser el Cavall dels Nebot, el més gran de Catalunya, i la recuperació de tres balls patrimonials: Cercolets, Gitanes i Valencians; en aquesta nova edició de la festa, s’ha recuperat el Ball de Bastons.

La major afluència de públic ha provocat que la Festa Major centri cada cop més la seva activitat a l’espai de la plaça de l’església i la plaça petita. Diumenge, aquest espai va anar aplegant centenars de persones a mesura que les diferents etapes del Seguici Festiu avançaven, fins arribar al punt àlgidde la ballada final, amb la participació simultània de tots elements festius i participants del seguici dansant al compàs de la cançó Festa Major de La Trinca.

tracking